logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Denmark
An article was changed on the original website

Sådan kan du se tv og film fra Apples nye streamingtjeneste til efteråret

Apple-direktøren Tim Cook præsenterede mandag en ny tv-app, der fra efteråret vil huse Apples nye videostreamingtjeneste, samt en række eksterne tv-betalingstjenester. Den vil kunne findes på bl.a. smart-tv’er fra Samsung, LG og Sony (Foto: Apple).

Når Apple TV+ bliver tilgængelig i over 100 lande senere i 2019, behøver du ikke eje et Apple-produkt for at kigge med.

Forbrugerelektronik

Apple har tidligere været kendt som et firma, der gerne ville låse kunderne fast i sit eget økosystem. Når virksomheden udbød forskellige typer indhold, handlede det allermest om at sælge de computere, telefoner og musikafspillere, der kunne formidle indholdet til brugerne. Men den tid er nu endegyldigt forbi.

Kan ses på dit smart-tv

Mandag annoncerede Apple nemlig en hidtil uset satsning på indhold i form af streamingtjenesten Apple TV+, spiltjenesten AppleArcade og en betalingsudgave af nyheds-app’en Apple News. De har alle det til fælles, at de er abonnementsbaserede, sådan at kunderne for et lavt beløb månedligt kan forbruge af indholdet så tosset som de vil.

Du behøver imidlertid ikke være Apple-kunde i forvejen for at få lov til at smæske dig i Apples mange nye underholdningstilbud. Det er en del af en ny strategi hos Apple, at de gerne vil ud til så mange mennesker som muligt med deres tjenester, også selv om disse mennesker ikke har en MacBook, en iPad, en iPhone eller en Apple TV-boks.

Når Apple TV+-streamingtjenesten bliver lanceret på et endnu ikke oplyst tidspunkt i efteråret, vil ejere af tv-modeller fra f.eks. Samsung også kunne kigge med, selvom de ikke ejer en af de ovenstående enheder. Det er fordi, samlingspunktet for den nye tjeneste bliver den såkaldte Apple TV-app, der ikke skal forveksles med streamingboksen af samme navn.

Den nuværende version af Apple TV-app’en følger allerede med iPhones og iPads, når du køber dem. Men som noget nyt vil den altså også kunne downloades og bruges på enheder, der ikke bærer Apple-logoet. For tv-mærker, der forhandles i Danmark har Apple foreløbig bekræftet, at modeller fra LG, Sony og Samsung vil kunne hente app’en på et tidspunkt i løbet af i år.

Bryder murene ned

Samsung, der ellers er en af Apples ærkerivaler på smartphone-området, bliver de første, der gør Apple TV-app’en tilgængelig på deres smart-tv’er. Det sker ifølge Apple i løbet af foråret, og det passer nogenlunde med, at den nye Apple TV-app også bliver tilgængelig på iPhone og iPad til maj. Den kommer til Mac-computerne til efteråret.

Det er dog ikke kun på tv-skærmene, at Apple bryder murene ned omkring sit økosystem. Apples streamingboks (der ganske forvirrende også hedder Apple TV) bliver ikke længere den eneste boks, der kan vise Apple-baseret indhold. Bokse og HDMI-nøgler i serien Fire TV fra Apples rivaler på streamingfronten, Amazon, vil også kunne håndtere Apple TV-app’en.

Og hvis du hører til en af dem, der har købt en parallelimporteret Roku-boks, vil du også kunne downloade Apple TV-app’en til denne. Apple har indikeret i en udmelding til pressen, at flere platforme er på vej. De eneste platforme, der foreløbig holdes helt udenfor, er dem der ejes og drives af Apples allerstørste konkurrent: Google. Brugere af f.eks. Android-telefoner og- tablets kommer altså nok i sidste række, når det gælder adgangen til app’en.

Som nævnt bliver den nye Apple TV-app et nyt samlingspunkt for Apples indhold, inklusive den nye Apple TV+-tjeneste. Det betyder, at hvis du har købt film eller tv-serier på iTunes tidligere, vil du fremover kunne få adgang til dem via Apple TV-app’en. Apple har ikke bekræftet, at musik fra iTunes også vil kunne tilgås ad den vej, men indkøbte film og tv-serier har traditionelt været tilgængelige samme sted som musikken på Apples produkter.

Se video fra Amazon - men ikke fra Netflix

Det er vigtigt at understrege, at den nye Apple TV-app er gratis at downloade, men hvis du vil have Apple TV+-tjenesten med, skal du til lommerne. Apple har endnu ikke annonceret den danske pris på tjenesten endnu, og har heller ikke endeligt bekræftet, at Danmark er blandt de 100 lande, hvor tjenesten åbner. At der åbnes i så mange lande på en gang er dog en indikation af, at Danmark formentlig er med i den første runde af territorier, der får adgang til tjenesten.

Apple TV-app’en har hidtil levet en stille tilværelse, især i Danmark. Det skyldes, at app’en oprindeligt blot var et sted, hvor Apple-brugere kunne samle adgangen til flere eksterne tv-apps, de abonnerede på (i stil med HBO Nordic). Men i den nye version er det både meningen, at du kan se dit iTunes-indhold, streame videoer fra Apple TV+ og få adgang til andre betalingstjenester som f.eks. HBO Nordic og Viaplay.

Apple vil endda tilbyde abonnementer på disse tjenester billigere gennem Apple TV-appen, end du kan købe dem selv. Det er endnu ikke offentliggjort, hvilke tjenester, der bliver tilgængelige gennem app’en i Danmark, men i USA vil Apple f.eks. tilbyde et HBO-abonnement for 30% af den pris, du betaler, hvis du køber abonnementet udenfor Apple TV-app’en.

Ifølge Apple vil du også kunne se indhold fra Amazons streamingtjeneste Prime Video via Apple TV-app’en, mens andre konkurrenter som Netflix og Googles YouTube Premium-tjeneste foreløbig er holdt udenfor. Hvilke kanaler og tjenester, der udbydes i Danmark ad denne vej, bliver offentliggjort senere på året.

Redaktionen anbefaler:

Themes
ICO