logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Denmark

Unge arkitekter åbner deres tegnestuer for folket med ny udstillingsrække i BLOX

Dansk arkitektur har i mange år været noget, man taler om i hele verden.

Og hvis den succes skal fortsætte i fremtiden, er det vigtigt at give plads til nye talenter i arkitekturens verden.

Den fidus er Dansk Arkitektur Center (DAC) klar over, hvorfor de med udstillingsrækken Dreyers Arkitektur Galleri fokuserer på netop vækstlaget i dansk arkitektur.

Tre tegnestuer får på skift fri leg i DAC's forholdsvis nye hjem i den kontroversielle Blox-bygning, og her skal de hver især udfolde deres forskellige visioner for fremtidens arkitektur.

Den ene af de tre tegnestuer, Leth & Gori, var den første i udstillingsrækken. De har netop pillet de sidste rester af deres rumlige trækonstruktion, der var bygget henover Trappegalleriet i DAC, ned.

Men på torsdag opstår en ny udstilling, når WE architecture flytter en del af deres tegnestue ind i Trappegalleriet.

»Vi fik en fantastisk start på Dreyers Arkitektur Galleri med Leth & Goris åbningsudstilling, og nu glæder vi os meget til at byde WE architecture velkommen inden for i Trappegalleriet, hvor de bogstaveligt talt flytter ind og på den måde udstiller deres tegnestue og hverdag for gæsterne«, lyder det i en pressemeddelelse fra Tanya Lindkvist, programchef i Dansk Arkitektur Center.

Udstillingen af tegnestuens hverdag er dermed godt i tråd med DAC's ambition om at åbne arkitekturens verden for et bredere publikum og gøre lokale, turister og andre besøgende i BLOX bevidste om arkitekturens rolle i vores hverdag, hvor vi hele tiden færdes rundt i nye omgivelser.

Dreyers Arkitektur Galleri er et samarbejde mellem DAC og Dreyers Fond, der har særligt fokus på at fremme nye danske arkitektvirksomheder. Det er tredje år i træk, at de to arkitekturaktører samarbejder om at bringe nye talenter frem i lyset og de tre tegnestuer, der er udvalgt i år, er Leth & Gori, WE architecture og Point. We architectures udstilling åbner torsdag 17. oktober og kan opleves frem til 2. november, hvorefter Point overtager fra 8.-30- november.

Der er gratis adgang til Trappegalleriet i DAC, men til åbningen af udstillingen 'WE' - inkl. introduktion og velkomstdrink - torsdag 18. oktober 2018 fra kl. 16-18 skal man booke billet.

Themes
ICO