logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Denmark

Vrede aktionærer ville fratage fyret teletopchef millionbonus

Et sandt oprør blandt aktionærerne i det britiske svar på TDC, British Telecom (BT), forsøgte at fjerne den bonus, som den fyrede topchef fik med.

Gavin Patterson blev for nylig fyret efter elendige resultater. Alligevel stod han til at få en lønpakke på 2,3 millioner pund - 19,3 millioner kroner - med sig i farvelgave. Det ophidsede mange aktionærer, og på generalforsamlingen i Edinburgh i Skotland stemte 34,2 procent af aktionærerne, altså over en tredjedel, imod udbetalingen til Patterson. BT har nemlig tabt næsten en tredjedel af sin aktieværdi på grund af de dårlige resultater.

Der er dermed tale om en af de største revolter mod et af Storbritanniens største, børsnoterede selskaber i år, konstaterer dagbladet Daily Telegraph.

En regnskabsskandale i Italien, som betød en nedskrivning af værdien af det lokale selskab på 530 millioner pund, manglende udbetaling af udbytte til aktionærerne og markant nedgang på en række af BTs forretningsområder stod tilbage på resultatlisten - og så fik Gavin Patterson i juni fyresedlen. Han fratræder senere i år, når en efterfølger er udpeget.

13.000 jobs vil blive nedlagt i telekoncernen i et forsøg på at rette op på den skrantende økonomi, som også skyldes stadig mere intens konkurrence mod det gamle telemonopol. Gavin Patterson fik en lønstigning på 2,5 procent, blot få uger efter at den store nedskæringsplan var blevet fremlagt, og en filmoptagelse af Gavin Patterson, som danser, tager selfier og synger med på discohittet »Good Times« på Isle of Wight-festivalen for tre uger siden, har vakt harme blandt BTs ansatte.

Gavin Pattersons grundløn er på 997.000 pund. Dertil kom så den bonus på 1,3 millioner pund, som han alligevel havde forhandlet sig frem til at få med sig.

Trods den omfattende modstand forbliver pengene dog på Gavin Pattersons bankbog. De dækker det forgangne år, som i BTs forskudte regnskabsår først er afsluttet ved udgangen af marts.

Briterne afventer i spænding, om også generalforsamlingen i det britiske postvæsne Royal Mail i Sheffield d. 19. juli vil udvikle sig til en balladesag. Også her drejer det sig om aflønningen af både den nye topchef og farvelvederlaget på over 900.000 pund til den afgående topchef.

Themes
ICO