logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Spain

Desallotjada una platja de Barcelona després de detectar un artefacte explosiu

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat aquest migdia la platja de Sant Sebastià de la capital catalana després que un submarinista de la Guàrdia Civil hagi detectat un explosiu dins de l'aigua i prop de la riba. Els agents de la policia local han traçat un perímetre de seguretat tant dins del mar com en la sorra fins que l'explosiu pugui extreure's amb seguretat. Segons fonts properes a l'operatiu, podria ser un artefacte antic potser utilitzat durant la Guerra Civil.

Un equip de submarinistes de la Guàrdia Civil han detectat un artefacte explosiu dins de l'aigua, a tres metres de profunditat  i a 25 metres de la riba, s'ha posat en contacte amb l'institut armat quan passaven pocs minuts de les 13.00. Els agents, que pertanyen al Grup Especial d'Activitats Subaqüàtiques (GEAS), han detectat un explosiu d'1,10 metres d'alt i 80 centímetres de diàmetre. La Guàrdia Civil ha alertat a la Guàrdia Urbana per procedir a desallotjar la zona. Després del desallotjament, submarinistes de la Guàrdia Civil estan revisant l'explosiu per intentar desactivar-ho i retirar-ho de la platja.

La Guàrdia Civil ha activat al centre de l'armada de Cartagena que no arribarà fins demà dilluns per desactivar l'explosiu. El tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha explicat que aquests artificiers de l'armada faran explotar el dilluns el projectil. Batlle també ha apuntat que podria tractar-se d'una bomba de la Guerra Civil encara que seran els artificiers els que "acabin de determinar-ho". El tinent d'alcalde de Seguretat ha defensat que hi ha hagut "una coordinació perfecta" entre Guàrdia Urbana, Mossos, Guàrdia Civil i policia portuària i han informat que l'espai romandrà perimetrado fins que s'exploti o retiri la bomba. "Ens ha informat la Guàrdia Civil que no és rar. És habitual que es trobin aquest tipus d'elements", ha sostingut el tinent d'alcalde.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO