155 minuuttia ilman maalia! Ilves tarpoo aivan yössä – Ässät ja Kärpät hirmuiskussa SM-liigassa

SM-liigassa pelattiin keskiviikkona neljän pelin kierros.

Ilveksen maalihanat ovat umpijäässä. Kuva:  Ossi Ahola / Aamulehti

• Ilves–TPS 0–2 (0–0, 0–0, 0–2)

• Jukurit–Ässät 1–2 (0–0, 1–0, 0–2)

• Kärpät–JYP 4–0 (2–0, 2–0, 0–0)

• Sport–SaiPa 5–2 (2–1, 2–1, 1–0)

Lauri Marjamäen valmentama, nihkeästi tällä kaudella esiintynyt Kärpät on nyt äitynyt hurjaan vireeseen. Keskiviikkona oululaisten mahdin joutui todistamaan JYP, joka taipui Oulussa selvästi 4–0.

Kärppien tehotykki oli kaksi maalia viimeistellyt Julius Junttila.

Kärpät liitää neljän pelin mittaisessa voittoputkessa. Edellisessä ottelussaan se kaatoi Tapparan vakuuttavasti 4–2 ja sitä ennen SaiPan peräti 8–2. Joukkuetta koko kauden vaivannut tehottomuus näyttäisi hellittäneen.

Sarjataulukossa Kärpät on viidentenä.

JYPillä sen sijaan on synkkää. Jyväskyläläiset yrittävät rimpuilla kohti viimeistä pudotuspelipaikkaa, mutta näillä tuloksilla nousu 14. sijalta ylöspäin jää haaveeksi.

Jos on Kärppien maalinteon tuska helpottamassa, niin sarjakakkonen Ilves sen sijaan on aivan kipsissä.

Tupsukorvat jäivät nollille toisessa peräkkäisessä ottelussaan, kun TPS haki 2–0-voiton Tampereelta. Voittomaaliksi jääneen 1–0-osuman teki Aarne Intonen ajassa 49.55.

Edellisessä ottelussaan Ilves hävisi Ässille 0–2. Ilveksen nollaputki on jatkunut jo 155 minuuttia ja 10 sekuntia.

SaiPan umpisynkkä korpivaellus jatkui Vaasassa, kun Sport kaatoi SaiPan selvin lukemin 5–2. Joukkuettaan reippaalla kädellä tyhjentänyt sarjajumbo on hävinnyt jo kahdeksan ottelua peräjälkeen.

Jesse Paukku iski vaasalaisille kaksi maalia.

Tätä tuskin moni osasi odottaa ennen kauden alkua, mutta Porin Ässät on tällä hetkellä yksi SM-liigan kuumimmista joukkueista.

Keskiviikkona patapaidat olivat jo taipumassa Mikkelissä Jukureille, mutta Karri Kiven joukot nousivat päätöserässä 0–1-tappioasemasta rinnalle ja ohi. Voittomaalin iski Alexander Ruuttu puoli minuuttia ennen päätössummeria.

Ässät on sarjataulukossa komeasti kahdeksantena ja kamppailee pääsystä kuuden sakkiin. Se on voittanut seitsemän kahdeksasta edellisestä ottelusta.

Sijoilla 4.–8. viisi joukkuetta (Pelicans, Kärpät, TPS, KalPa, Ässät) on vain kolmen pisteen sisällä toisistaan.

Karri Kivi on piiskannut Ässät hurjaan lentoon. Joukkue on nousemassa jo kärkikuusikkoon. Kuva:  Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva