logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

20–30 juoksijaa teki ”iivoniskaset” Naisten Kympillä – juoksivat kilometrin ylimääräistä

Ilta-Sanomat sai lauantaina tiedon, että Helsingissä juostulla Naisten Kympillä osa kärkipäässä matkaan lähteneistä juoksijoista juoksi noin kilometrin ylimääräistä.

Naisten Kympin tapahtumapäällikkö Miia Laaksonen Suomen Urheiluliitosta vahvistaa saaneensa juoksijoilta tiedon asiasta. Hänen tietojensa mukaan asia koskee 20–30 ensimmäisessä lähtöryhmässä reitille startannutta juoksijaa.

– Näin on valitettavasti päässyt käymään, että osa juoksijoista teki noin kilometrin mittaisen ylimääräisen lenkin, kertoo Laaksonen.

Laaksonen muistuttaa, ettei Naisten Kympin reittiä ole mitattu virallisesti eikä tapahtumassa ole myöskään virallista ajanottoa. Esimerkiksi viime vuonna reitti oli hänen mukaansa tasan 10 kilometrin sijaan noin 10,5 kilometriä ja tänä vuonna noin 10 kilometriä.Juoksijoiden kannalta harmillinen tapaus sattui vain viikko sen jälkeen, kun hiihdon olympiavoittaja Iivo Niskanen harhautui reitiltä Helsinki City Runin puolimaratonilla. Kärkikahinoissa mukana ollut Niskanen juoksi useiden kilometrien ylimääräisen lenkin ja jäi ilman virallista aikaa.
IS:n tietojen mukaan myös Naisten Kympillä harhaan juosseet juoksijat valittelivat reittimerkintöjen olleen puutteelliset.

Laaksosella ei ole vielä tarkkaa tietoa siitä, mikä on mennyt pieleen, sillä hän ei ollut vielä keskustellut reittivastaavan kanssa.

– Paikalla on ollut kannustuspiste ja orkesteri. Kun olisi pitänyt taittaa viistoon, on ohjaava nuoli ilmeisesti ollut niin, että reitin on valitettavasti voinut valita väärin. Myös liikenteenohjaaja siinä on ollut, mutta en osaa sanoa, mitä on tarkalleen tapahtunut, sanoo Laaksonen, jonka mukaan myös juoksijoiden edellä kulkeneesta kärkiautosta täytyy myös kysellä, mitä matkan varrella on tapahtunut.

Laaksosen mukaan suurin huolenaihe on tällaisissa tilanteissa juoksijoiden turvallisuus.

– Tietooni ei onneksi ole tullut, että mitään olisi kenellekään tämän takia sattunut. Kaikki ovat päässeet turvallisesti maalialueelle.

Hän myöntää, että jatkossa reittimerkinnöissä, liikenteenohjauksessa ja järjestelyissä on petrattavaa, kun vastaava moka on päässyt tapahtumaan jo kahtena peräkkäisenä viikonloppuna.

– Organisaation täytyy miettiä asiaa. Tämä on todella harmillista.


Themes
ICO