Joskus mitta tulee täyteen, ja on aika lähtee kohti uusia haasteita. Mostphotos

Parhaiden työntekijöiden menettäminen on yrityksen johdon näkökulmasta ikävää . Korvaajien etsiminen ja kouluttaminen maksaa . Siitä huolimatta on epävarmaa, kuinka uusi työntekijä pärjää .

Joskus työntekijän lähtemiselle on täysi syy, henkilö ei esimerkiksi sopinut tiimiin tai hän lähti henkilökohtaisista syistä . Tai sitten hän sai tarjouksen, joka oli niin hyvä, ettei siitä voinut kieltäytyä . Näissä tapauksissa muutos ei ole vaikeaa, se tuntuu perustavanlaatuisesti oikealta .

Mutta entä muissa tapauksissa?

Jotta voisi pitää parhaat työntekijät, täytyy ymmärtää, miksi ihmiset lähtevät . Tässä on 7 merkittävää Forbesin listaamaa syytä :

1 . Pysähtyneisyys

Ihmiset eivät halua tuntea olevansa lukittuina uraan, jossa he tulevat samaan paikkaan ja tekevät samat asiat seuraavat 20 tai 40 vuotta . Ihmiset haluavat, että he tuntevat kulkevansa eteenpäin ja kasvavansa ammatillisessa elämässään . He haluavat jotain, mihin pyrkiä . Jos ei ole olemassa porrasta ylöspäin tai rakennelmaa edistymiseen, he tietävät, että heidän täytyy etsiä jostain muualta . Sillä välin he paljon todennäköisemmin tulevat kyllästyneiksi, onnettomiksi tai katkeriksi . Nämä kaikki mielentilat vaikuttavat heidän suorituksiinsa ja koko joukkueen moraaliin .

2 . Ylityöt

Useimmissa töissä tulee aikoja, jolloin tuntee itsensä stressaantuneeksi tai musertuneeksi, mutta mikään ei polta loistavaa työntekijää loppuun niin nopeasti kuin ylityö . Ja usein juuri parhaimmat työntekijät - kykenevimmät ja sitoutuneimmat - joutuvat eniten kuormitetuksi . Jos he joutuvat jatkuvasti ottamaan vastaan enemmän ja enemmän - ja ilman palkankorotuksia ja ylennyksiä - heistä tuntuu siltä, että heitä käytetään hyväksi . Ja kuka voisi moittia heitä siitä? Kuka tahansa tuntisi samoin .

3 . Epäselvät visiot

On turhauttavaa, jos työpaikka on täynnä visioita ja isoja unelmia ilman, että nuo tavoitteet välittyvät strategisiksi tavoitteiksi, jotka tekevät niistä saavutettavia . Ilman tuota yhteyttä ne ovat vain puhetta . Kuka lahjakas ihminen haluaa käyttää aikaansa ja energiaansa tukeakseen jotain määrittelemätöntä? Ihmiset haluavat tietää, että he työskentelevät luodakseen jotain, eivät vain pyörittääkseen pyöriä .

4 . Ihmisiä ei arvosteta

Silloin kun yritys arvostaa tulosta enemmän kuin ihmisiä, parhaat ihmiset lähtevät muualle jättäen jälkeensä ne, jotka ovat liian keskinkertaisia tai apaattisia löytääkseen parempaa asemaa . Tuloksena on alisuorittamisen kulttuuri, matala moraali ja jopa kurinpidollisia ongelmia . Tietenkin voitot, tuotantomäärät, osakkeenomistajien miellyttäminen ja tuottavuus ovat tärkeitä, mutta menestys johtuu lopulta ihmisistä, jotka tekevät työn .

5 . Tunnustuksen puute

Jopa epäitsekkäimmät ihmiset haluavat saada tunnustusta ja tulla palkituksi hyvästä työstä . Se on inhimillistä . Kun pomo epäonnistuu tunnustuksen antamisessa, hän ei ainoastaan epäonnistu työntekijöiden motivoinnissa, vaan hän myös menettää tehokkaimman keinon vahvistaa erinomaisia suorituksia . Vaikka ei olisi budjettia palkankorotuksiin tai bonuksiin, on paljon halpoja tapoja tarjota tunnustusta, ja kiitollisuuden osoittaminen on ilmaista . ihmiset eivät välitä, elleivät he tunne itseään huomioiduiksi .

6 . Luottamuksen puute

Työntekijät ovat näköalapaikalla tarkkailemassa pomonsa käytöstä mittaamassa sitä hänen sitoutuneisuuttaan vastaan . Jos he näkevät pomonsa käyttäytyvän epäeettisesti tavarantoimittajia kohtaa, valehtelevan omistajille tai huijaavan asiakkaita tai pettävän lupauksensa, parhaat ja periaatteellisimmat heistä lähtevät .

7 . Liiallinen hierarkia

Jokainen työpaikka tarvitsee järjestelmän ja johtajuutta . Mutta tiukasti ylhäältä alas - organisaatio tekee onnettomia työntekijöitä . Jos parhaat työntekijät tietävät, että heidän odotetaan tuottavan ilman että he osallistuvat ideointiin, heistä tulee tyytymättömiä .

Parhaita työntekijöitä rasittaa myös, jos he eivät saa tehdä päätöksiä ja jos he joutuvat jatkuvasti alistumaan ennemmin tittelien kuin asiantuntemuksen perusteella .

Viime kädessä monet ihmiset jättävät työnsä pomonsa vuoksi, ei työn tai organisaation vuoksi . Parhaat työntekijät voi ehkä saada jäämään pienillä muutoksilla .

Lähde : Forbes

MAINOS : MONSTER

Työpaikkoja löydät täältä

Vinkkejä työnhakuun löydät täältä

Vertaa palkkaasi täällä