Palokunta pelasti Arpit Palacesta yli 30 ihmistä. EPA / AOP

Varhain tiistaiaamuna alkanut palo on vaatinut 17 ihmisen hengen Intian Delhissä, paikallinen poliisi tiedottaa . Palo syttyi Hotel Arpit Palacessa ennen auringonnousua, kun suuri osa vieraista oli yhä nukkumassa . Hotellissa oli palon alkuhetkellä arviolta 120 ihmistä .

Medialle kommentoineen paloviranomaisen mukaan hotellin käytävien puupaneelit syttyivät ja estivät käytävien käytön pakotienä . Palokunta pelasti hotellista noin 35 ihmistä .

Uutistoimisto AFP : n mukaan silminnäkijät ovat kertoneet, että kuolonuhrien joukossa ovat äiti ja lapsi, jotka hyppäsivät ikkunasta paetakseen liekkejä .

Palon syttymissyy ei ole tiedossa .

Budjetti - ja bisnesmatkailijoiden suosiossa oleva kolmen tähden hotelli sijaitsee Karol Baghin alueella, lähellä Delhin ostosalueita ja aivan Central Ridgenä tunnetun metsä - ja puistoalueen kupeessa . Seudulla on satoja hotelleja .

Delhin hallinnon terveyden ja urbaanin kehityksen ministeri Satyendar Jain määräsi turman takia palolaitosta tutkimaan muut rakennukset samalla tiuhaan rakennetulla alueella ja jättämään raporttinsa viikon sisään .

Seudulle on asetettu neljän kerroksen rajoitus hotelleille ja vastaaville liikkeille, mutta palaneessa hotellissa oli kuusi kerrosta .

– Tämä on törkeää välinpitämättömyyttä niiltä viranomaisilta, jotka sallivat lisäkerrosten rakentamisen, Jain kommentoi .

Rakennusmääräysten noudattaminen on Delhissä ja muualla Intiassa yleisesti leväperäistä . Monista majoituspaikoista puuttuvat hätäuloskäynnit ja sammutusvälineet .

Nainen suri hotellipalossa kuollutta omaistaan ruumishuoneen edustalla Delhissä. EPA / AOP