logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Antti Rinteen hallitukselta kaivataan talousnäyttöjä

Kansalaisten enemmistö uskoo, että Antti Rinteen (sd) punavihreä hallitus vie Suomea nykyistä parempaan suuntaan etenkin koulutukseen ja tieteeseen liittyvissä asioissa.

Positiiviseen kehitykseen luotetaan myös ilmastokysymyksissä, terveydenhoidossa ja syrjäytymisen ehkäisyssä.Sen sijaan julkisessa taloudessa, velan määrässä ja verotuksessa kehityksen pelätään menevän huonompaan suuntaan.

Tiedot käyvät ilmi HS:n Kantar TNS:llä teettämästä kyselystä (HS 17.6.).Aiheet on poimittu aiemmasta kyselystä, jossa kansalaisilta tiedusteltiin eduskuntavaalien tärkeimpiä aiheita (HS 7.2.).

Kuten arvata saattaa, hallituspuolueiden kannattajat luottavat hallituksen pärjäämiseen enemmän kuin oppositioon jääneiden kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajat. Erityisen luottavaisia hallituksen suhteen ovat Sdp:n ja vasemmistoliiton äänestäjät.

Keskustan kannattajat ovat tässä kyselyssä oma lukunsa. Monessa asiassa heidän suhtautumisensa on hallituspuolueiden ja opposition välimaastossa.Vaikka keskustan päättävät elimet kannattivat selvällä enemmistöllä hallitukseen osallistumista, epäilys punavihreää hallituspohjaa kohtaan näyttäisi jääneen keskustan kannattajilla elämään.

Sama näkyy, kun kysytään uskoa hallituksen koossa pysymiseen. Kaksi viidestä keskustan kannattajasta uskoo, että Rinteen hallitus pysyy kasassa seuraaviin vaaleihin asti, mutta lähes yhtä moni ei usko.

Mielenkiintoista on äänestäjien vahva näkemys hallituksen pärjäämisestä eri asioissa, vaikka hallitus ei ole vielä kunnolla aloittanut työtään.Sama ilmiö on näkynyt muissa samantyyppisissä HS-gallupin mielipide­kyselyissä. Sekä edellinen Juha Sipilän (kesk) hallitus että sitä edeltänyt Jyrki Kataisen (kok), myöhemmin Alexander Stubbin (kok) hallitus sai parhaat arviot onnistumisestaan heti hallituskauden alussa, kun hallitukset olivat hädin tuskin päässeet alkuun.

Kun kansalaisille ehti kertyä jonkin verran kokemusta hallitusten toimin­nasta, arvosanatkin alkoivat pudota.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO