Finland

Asiantuntija lataa illan futisjännäristä: ”Se on ehdottomasti huippupeli!”

Kaksi huippujoukkuetta kohtaavat illan jännitysnäytelmässä.

KuPSin päävalmentaja Simo Valakari saa vastaansa kovan haasteen, kun joukkue kohtaa FC Interin maanantai-iltana.

Ennen kauden alkua ylivoimaiselle HJK:lle ennustettiin kahta varteenotettavaa haastajaa: Kuopion Palloseuraa ja Turun FC Interiä.

Seitsemän pelatun ottelun jälkeen voidaan todeta ainakin toisen näistä pitävän helsinkiläisten takapuskurista kiinni. Inter on vain pisteen päässä sarjaa johtavasta Klubista. KuPSin kausi on puolestaan lähtenyt käyntiin yskähdellen: kuopiolaiset ovat kahdeksan pistettä turkulaisia jäljessä viidennellä sijalla.

Haastajat ottavat yhteen maanantai-iltana Kuopion keskuskentällä.

– Se on ehdottomasti huippupeli! Ollaan rajamailla, voiko sitä kutsua kärkikamppailuksi, koska KuPS ei ole kärjessä, mutta se on silti yksi kauden kiinnostavimmista otteluista, mehustelee Ilta-Sanomien jalkapalloasiantuntija Marko ”Rapa” Rajamäki.

KuPSilla on viime pelistä tiukka 1–0 vierasvoitto SJK:sta, kun taas Inter antoi IFK Mariehamnille tukkapöllyn 3–0 kotivoitolla.

Joukkueet ottivat aiemmin yhteen ensimmäisellä kierroksella Turussa. Inter nappasi kolme pistettä surkeassa kunnossa olleelta nurmikentältä Juho Hyvärisen maalilla.

– Inter on todella valmis joukkue Jose Riveiron (Interin päävalmentaja) johdolla. Riveiro pystyy muokkaamaan omaa pelifilosofiaansa olosuhteisiin sopivaksi.

”Rapa” muistuttaa, ettei Inter ole Mariehamn-ottelua lukuun ottamatta pelannut kovin sulavaa jalkapalloa

– Nyt pelissä alkaa näkymään, että heillä on paljon pisteitä kasassa. Inter tietää pystyvänsä pelaamaan parempaa futista. Sen joukkueen itseluottamus on ihan tapissa.

Kuopiolaiset pelasivat todella vahvan talvikauden. KuPS näytti olevan jopa paremmassa iskussa kuin HJK, joten alkukauden otteet ovat olleet pienoinen pettymys. Seitsemästä ottelusta seura on voittanut kolme.

– KuPSin otteissa näkyi SJK:ta vastaan selkeitä pieniä viilauksia. Kun he johtivat 1–0, paketti laitettiin tiiviiksi ja lähdettiin suojelemaan voittoa. KuPS lähtee nyt rakentamaan uutta nousua, Rajamäki analysoi.

Rajamäki kuitenkin huomauttaa, että kuopiolaisten rinki on kapea ja ulkomaalaispelaajien pelikunto on ratkaisevassa roolissa.

Ennen SJK-ottelua kuopiolaiset olivat päästäneet kahdessa edellisessä ottelussa peräti viisi maalia omiin. KuPSin päävalmentaja Simo Valakari kertoi tyytyväisyydestään joukkueen otteisiin seuran sivuilla.

– SJK-pelissä olin tyytyväinen siihen, kuinka me puolustimme koko joukkueen voimin. Ensimmäisellä puoliajalla teimme kentällä niitä asioita, joita olemme harjoitelleet ja joita haluan nähdä pelissämme, Valakari pohtii ja jatkaa:

– Toisella puoliajalla peli vähän hajosi. Haluamme kehittää edelleen omaa pallollista pelaamistamme ja nyt meidän pitää saada ehjä ysikymppinen, mikäli haluamme voittaa Interin.

Valakari muistuttaa Interin vaarallisuudesta: joukkue on tehnyt 13 maalia viiteen viime otteluun.

Interin on mahdollista pitää voitolla kiinni HJK:sta, joka kohtaa puolestaan heikossa vireessä olevan IFK Mariehamnin.

Mestaruustaistossa voi kuitenkin käydä vielä mitä tahansa, kun europelit alkavat ja siirtoikkuna aukeaa.

─ Europelit tuovat paljon muutoksia sarjapeleihin. Joku joukkue voi lähteä niiden myötä laskuun ja pelit voivat aiheuttaa loukkaantumisia. HJK on kuitenkin pelottavan hyvä ja se tekee KuPSille vaikeaksi yhdeksän pisteen eron kiinni kuromisen. HJK on niin vahva, etteivät he montaa peliä putkeen häviä, Rajamäki alleviivaa.

Illan kolmannessa ottelussa kohtaavat SJK ja Ilves Seinäjoella. Kaikki Veikkausliiga-ottelut ovat katsottavissa Ruutu+-palvelussa.

Ruutu ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Football news:

Juventus will sign Santos forward Caio Jorge. Salary-1.5 million euros plus bonuses
Allegri on Juve: Ronaldo is full of enthusiasm. Dybala has a muscle problem. Kulusevski should be added
Nedved about Locatelli: Juve considers its offer fair and good
Koeman on 3-0 with Stuttgart: A great game of Barca against a strong team. We are on the right track
Mkhitaryan wants to compete with Roma for the scudetto: There will be nothing left without trophies at the end of his career
Pavel Nedved: Ronaldo is a guarantee of goals, an exceptionally valuable player. Juve is betting on him
Zozulya moved to Fuenlabrada from Segunda. His transfer to Alcorcon was disrupted because of fans who called him a fascist