Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Belgian tuska kiteytyi uskomattomaan tuhlailuun – katso Romelu Lukakun kaikki huippupaikat ja ottelun jälkeinen raivoaminen

Hallitseva MM-pronssimitalisti Belgia jäi yllättäen alkulohkoon. Yle Urheilun asiantuntija Jonne Kunnas uskoo, että Belgialla on edessään iso työ maajoukkueen uudelleenrakentamisessa.

Belgia jäi jalkapallon miesten MM-kisojen alkulohkoon, kun se pelasi maalittoman tasapelin Kroatian kanssa torstaina.

F-lohkon voiton seitsemällä pisteellä vei Marokko, joka kaatoi Kanadan 2–1-lukemin. Kroatia ylsi toisena joukkueena jatkoon viiden pisteen turvin. Belgia keräsi neljä pistettä ja Kanada jäi nollaan.

Vuodesta 2016 Belgiaa valmentanut Roberto Martinez ilmoitti jättävänsä tehtävän heti maan pudottua jatkosta.

– Tämä oli viimeinen otteluni maajoukkueen johdossa, en voi enää jatkaa. Minun on aika hyväksyä, että tämä oli viimeinen peli, Martinez sanoi uutistoimisto AP:n mukaan.

Martinezin mukaan tulos ei vaikuttanut päätökseen.

– Olisin lopettanut joka tapauksessa, kävi miten kävi. Vaikka meistä olisi tullut maailmanmestareita. Tein ratkaisun ennen MM-kisoja, Martinez sanoi Reutersin mukaan.

Martinezin alaisuudessa Belgia eteni neljä vuotta sitten MM-kisoissa neljän parhaan joukkoon ja kaatoi turnauksen pronssiottelussa Englannin.

Kooste Belgian ja Kroatian kamppailusta.

Belgian pelaaminen on jumiutunut

Nämä kisat olivat todennäköisesti viimeiset, jossa Belgian ”kultainen sukupolvi” olisi voinut voittaa. Avainpelaajista vain harva oli parhaassa iässä ja varsinkin puolustus oli täynnä kokemusta. Kroatia-ottelun jälkeen esimerkiksi Jan Vertongen vihjaili (siirryt toiseen palveluun) maajoukkueuransa päättämisellä.

– Näillä samoilla pelaajilla ei enää tulla mestaruutta voittamaan. Ehkä MM-pronssi oli se maksimi, johon tämä sukupolvi pystyi yltämään. Nyt sukupolvenvaihdos on pakotettu, Yle Urheilun asiantuntija Jonne Kunnas sanoo.

Hän muistuttaa, että keskikenttäpelaaja Kevin De Bruyne ja maalivahti Thibaut Courtois ovat edelleen maailman parhaita omilla pelipaikoillaan. Muille pelipaikoille Belgialta ei enää löydy samantasoisia pelaajia kuin ennen, Kunnas arvioi.

– Joukkueen ongelma oli se, että ykköspelaajat eivät olleet kunnossa. Jos esimerkiksi Romelu Lukaku ja Eden Hazard olisivat olleet huippuiskussa, Belgian peli olisi näyttänyt erilaiselta – vaikka he olisivat tehneet täysin samoja asioita kuin nyt.

Marokko-ottelun jälkeen Kunnas totesi, että Lukaku on merkittävä osa Belgian hyökkäyspeliä. Kroatiaa vastaan hän pystyi laadukkaalla liikkumisellaan luomaan joukkueelle erittäin hyviä maalintekotilanteita.

– Lukaku sai sellaisia paikkoja, että niistä jostain olisi maali täytynyt tehdä. Belgian olisi pitänyt pystyä jatkopaikka nappaamaan.

Kunnas arvioi, että Belgia on viime vuosina tavallaan jumiutunut pelaamisessaan samoihin keinoihin ja pelaajiin, eikä ole pystynyt uudistumaan.

– Belgia ei ole sannut tuotua maajoukkueeseen tasaisesti uusia pelaajia. Joukkueen jälleenrakennus vaatii ison työn, jos useita pelaajia jää kerralla pois.

Marokko yllätti, Kroatia ei vakuuttanut

Kroatia hallitsi pelitapahtumia Belgiaa vastaan kaikin puolin ensimmäisellä puoliajalla. Kroatia oli vaarallisempi pallon kanssa ja pystyi pitämään vastustajan pois maalipaikoista.

– Pallollisissa toiminnoissa ei ollut mitään ongelmaa, keskikenttäpeli rullasi ja Ivan Perisicin keskikitykset toivat koko ajan uhkaa Belgian puolustukseen, Kunnas sanoi.

Ongelmia nousi kuitenkin esiin, kun Kroatia joutui toisella jaksolla puolustuskannalle. Belgia pääsi pelaamaan palloja puolustuslinjojen väliin, ja sitä kautta maalipaikkoihin. Oman rangaistusalueen puolustaminen oli ”luvattoman huonoa” ja sitä pitää pystyä parantamaan, Kunnas kuvaili.

– Pitkää taivalta pudotuspeleissä ei uskalla ennakoida, vaikka se on edelleen mahdollista. Tämän pelin jälkeen en koe, että Kroatia olisi finaalisuosikki näissä kisoissa.

Lohkovoittoon yltänyt Marokko vakuutti asiantuntijan. Marokolla on huippuyksilöitä, kuten puolustuspään Achraf Hakimi ja Noussair Mazraoui sekä hyökkäyspään Hakim Ziyech ja Youssef En-Nesyri. Lisäksi maa pelaa hyvin joukkueena.

– Kenttätasapaino on kunnossa ja siitä on hyvä jatkaa pudotuspelehin. En ehkä ihan usko, että menevät neljän joukkoon tai edes seuraavasta vaiheesta.

Belgialaismedia VRT NWS kertoo (siirryt toiseen palveluun), että maassa on sunnuntain tapaan levotonta. Median mukaan sadat Marokon kannattajat juhlivat lohkovoittoa Brysselin ja Antwerpin kaduilla.

– Tunnelma on elämäniloinen, mutta lähentelee synkeää, VRT NWS kirjoittaa.