Finland

EM-jalkapallo | Pienestä oli kiinni, Markku Kanerva sanoi – huuhkajapelaajien empatian osoitus Eriksenille keräsi valmentajan kehut

Venäjä-ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa esiintyi pettynyt Markku Kanerva, joka kehui pelaajiensa luonnetta ja lupasi, että Suomi taistelee pääsystä 16 parhaan joukkoon myös ottelussa maailman ykköstä Belgiaa vastaan.

Markku Kanerva näytti kuinka pienestä se tällä kertaa jäi kiinni. Joel Pohjanpalon paitsio oli hiuksenhieno ja Suomen maali hylättiin.

Suomi koki Venäjää Vastaan karvaan 0–1-tappion Pietarissa keskiviikkona iltapäivällä.

Etänä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa esiintyi pettynyt päävalmentaja Markku Kanerva.

”Pettyneitä ollaan, haettiin voittoa tai ainakin pistettä” Kanerva sanoi.

Hän totesi myös, että jalkapallon dramatiikkaa nähtiin jälleen, kun VAR puuttui peliin ja Joel Pohjanpalon maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen paitsiona.

Kanervan mielestä se oli maali ja siltä se näytti myös katsomoon. Paitsio oli niin niukka, ettei ihmissilmä sellaista voi erottaa, mutta kamera voi.

”Pienestä oli kiinni”, Kanerva totesi.

Kanervan mukaan ottelun alku sujui suunnitelman mukaan, ja Huuhkajat pääsi heti alussa iskemään vastustajan puolustajien selustaan.

”Saatiin luotua enemmän maalipaikkoja kuin Tanskaa vastaan, mutta eka pelissä tehot olivat tapissa ja nyt valitettavasti eivät olleet.”

Venäjä pyrki painostamaan ensimmäisellä jaksolla kovaa, mutta joukkue jätti samalla jatkuvasti valtavasti tilaa puolustuksensa selustaan. Monta kertaa oli pienestä kiinni, etteivät Suomen syötöt ja riistoyritykset olisi johtaneet vaarallisiin tilanteisiin.

Yhtä monesti näytti kuitenkin siltä, että hyökkäyksiin lähdöt riiston jälkeen eivät mennet ihan nappiin. Syöttöjen ajoitukset ja pelaajien liikkeet eivät aivan kohdanneet.

Markku Kanerva myönsi havainnon oikeaksi, muttei osannut suoralta kädeltä sanoa mistä se johtui.

”Syytä en tiedä. Ehkä se on vastustaja, pelaajien taito.”

”Tarkoitus oli päästä Venäjän selustaan ja lähellä se oli. Pääasia, että saatiin luotua paikkoja” Kanerva totesi.

Kanervan mukaan Suomen hyökkäyspeli oli kokonaisuudessaan parempaa kuin Tanskaa vastaan.

”Venäjän maaliodottama oli 0,97 ja meidän 0,72, mutta ei tätä tilastoilla pelata”, Kanerva sanoi, ja totesi samalla, että tätä taustaa vasten tasapelikin olisi ollut ansaittu.

Toisella jaksolla Kanerva haki vaihdoilla voimaa hyökkäykseen, kun Suomi vaihtoi kentälle Lassi Lappalaisen, Joni Kaukon, Fredrik Jensenin ja Pyry Soirin ja nosti pelin lopussa toppari Paulus Arajuuren hyökkääjäksi.

Kanervan mukaan Arajuuren oli tarkoitus voittaa palloja ja tarjota ainakin kakkospalloja muille Suomen hyökkääjille. Pari kertaa Arajuuri voittikin pallon, mutta kovin suuriin vaikeuksiin venäläiset eivät hänen kanssaan joutuneet.

Suomella on alkulohkossaan jäljellä ottelu maailman rankingin ykköstä Belgiaa vastaan ja tavoitteena on edelleen 16 parhaan joukkoon pääsy. Siihen Suomi tarvitsee ainakin tasapelipisteen, mutta voittoa Huuhkajat lähtee jälleen hakemaan.

”Se on meille valtava haaste”, Kanerva sanoi.

”Mutta tämä joukkue on osoittanut jo monta kertaa ennenkin, että se pystyy tekemään mahdottomia.”

Ennen ottelun alkua Suomi verrytteli paidoissa joiden tekstillä kunnioitettiin ja osoitettiin empatiaa Tanska-ottelussa sairauskohtauksen saaneelle Christian Eriksenille.

Idea oli pelaajien ja toteutuksesta kuuluu kunnia joukkueen huoltoon kuuluvalle Joonas Vilkille, joka sai hommattua paidat nopeasti.

”Paidat ovat osoitus luonteesta, joka tällä joukkueella on. Empatian ja sympatian osoittaminen Erikseniä kohtaan kertoo paljon”, Kanerva totesi.

Football news:

Kane wants to move to Man City with Grealish. He will soon discuss leaving with Tottenham
Real Madrid reported that Odriosola has contracted the coronavirus
Gasperini about Ilicic: He wants to find a team where he will achieve something more significant
Mbappe will not play in the match for the French Super Cup. The game will be held in Israel
Benfica introduced Yaremchuk. The forward of the national team of Ukraine moved from Gent
17-year-old Gurna-Duat can move to Atalanta from Saint-Etienne for 10 million euros
Bayern did not win a single friendly match under Nagelsmann - 3 defeats and a draw