Finland

Fanien törkeä käytös pakotti keskeyttämään Veikkausliigan ottelun – Ruudun selostaja hiiltyi: ”Aivan idioottimaista toimintaa”

Honka kaatoi HJK:n Veikkausliigan kärkimatsista. Rasistinen käytös himmensi huippumatsin loistoa.

Honka löi HJK:n Tapiolassa. Kuva:  LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

HJK:n ja Hongan välinen Veikkausliigan kärkiottelu jouduttiin keskeyttämään hetkeksi ikävästä syystä. Ottelun erotuomari Mohammad Al-Emara keskeytti ottelun noin 77 minuutin kohdalla, ja syyksi kuulutettiin hetken päästä fanien rasistinen käytös.

Al-Emara otti ensin joukkueiden kapteenit puhutteluun ja kävi sen jälkeen puhumassa tilanteesta molemmille vaihtopenkeille. Lopulta kenttäkuuluttaja kuulutti keskeytyksen syyn.

– Kannattajien keskuudessa ilmenneen rasistisen käytöksen vuoksi ottelu on toistaiseksi keskeytetty, kuulutus kuului.

Samalla kuuluttaja kertoi, että erotuomari on antanut varoituksen ottelun lopettamisesta, jos vastaava toiminta jatkuu.

Kuulutuksen päälle kuului vihellystä ja buuausta, Ruudun tv-lähetyksen selostaja Velja Engströmin mukaan HJK:n kannattajien suunnalta.

– Käsittämätöntä että tämän kuulutuksen päälle vielä vihelletään. Aivan idioottimaista toimintaa, Engström totesi.

Ottelu pääsi lopulta jatkumaan noin neljän minuutin keskeytyksen jälkeen.

Ottelu oli Hongan juhlaa, sillä sarjakolmonen löi kärjessä viilettävät helsinkiläisvieraat 3–1.

Arttu Hoskonen nikkasi HJK:n kulmapotkusta johtoon ensimmäisellä puoliajalla, mutta toinen jakso oli kotijoukkueen. Edmund Arko-Mensah tasoitti ensin peli puolittaisesta läpiajosta, ja Agon Sadiku isku pilkulta Hongan johtoon 70. peliminuutilla.

Loppunumerot viimeisteli lisäajalla kroatialainen Drazen Bagaric.

Tuloksen myötä sarjan kärkitaistelu säilyy jännittävänä, vaikka kakkosena oleva KuPS hävisi keskiviikkona SJK:lle. HJK johtaa edelleen viiden pisteen erolla, mutta on pelannut yhden ottelun KuPSia enemmän. Honka nousi kolmen pisteen päähän kuopiolaisista.