Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Finnair aloittaa muutos­neuvottelut 200 työpaikan vähentämisestä

Vähennyksistä noin 120 voisi kohdistua Suomeen. Neuvottelut eivät koske lentävää henkilöstöä.

Kuva:  Peter Andrews / Reuters

Lentoyhtiö Finnair aloittaa muutosneuvottelut, joissa käsitellään mahdollisia henkilöstövähennyksiä ja työtehtävien muutoksia.

Finnairin tiedotteen mukaan suunnitelma voisi toteutuessaan johtaa noin 200 työpaikan vähentymiseen Finnairissa globaalisti, joista noin 120 työpaikkaa vähentyisi Suomessa.

Suunnitelma liittyy Finnairin syyskuun alussa julkaisemaan uuteen strategiaan, joka keskittyy palauttamaan Finnairin kannattavuuden.

Lue lisää: Finnair suunnittelee merkittäviä uudistuksia

Neuvotteluiden piirissä on Suomessa noin 770 henkilöä, jotka työskentelevät johto, päällikkö-, asiantuntija- ja toimihenkilötehtävissä. Finnairilla on Suomessa ja sen ulkopuolella yhteensä noin 5 300 työntekijää. Neuvottelut eivät koske lentävää henkilöstöä tai muita täysin operatiivisissa tehtävissä toimivia.

– Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja sen myötä sulkeutunut Venäjän ilmatila vaikuttavat merkittävästi liiketoimintaamme. Muiden toimien ohella, joudumme valitettavasti keskustelemaan myös sellaisista keinoista Finnairin tervehdyttämiseksi, jotka ovat henkilöstölle raskaimpia, Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner sanoo tiedotteessa.

Muutosneuvottelut henkilöstön kanssa alkavat 5. lokakuuta ja Finnair arvioi niiden kestävän vähintään kuusi viikkoa.

Finnairin mukaan neuvottelujen osana käsitellään sosiaalisen tuen kokonaisuutta, jolla tuettaisiin mahdollisesti työnsä menettäviä.