Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Formula 1 | Max Verstappen on yhä lähellä MM-titteliä – näin se varmistuisi ensi viikonloppuna

Max Verstappenin F1-mestaruus ei sinetöitynyt vielä Singaporessa, mutta hänellä on hyvät saumat tittelin varmistamiseen jälleen sunnuntaina Japanissa.

Max Verstappen pettyi Singaporessa, mutta kaula lähimpiin uhkaajiin on MM-taistossa yhä suuri. Kuva:  Lillian Suwanrumpha / AFP

Red Bullin Max Verstappen hamuaa toisen peräkkäisen formula ykkösten maailmanmestaruuden varmistamista, kun kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Japanin gp:llä.

Singaporen kisassa seitsemänneksi sijoittuneella hollantilaisella on erittäin hyvät saumat MM-tittelin varmistamiseen Suzukassa, laskeskelee Sky Sports.

Kun Mercedeksen George Russell jäi Singaporessa pisteittä, Verstappenilla on enää kaksi uhkaajaa MM-tittelin viemiseen.

Japanin gp Suzukan radalla on kauden viidenneksi viimeinen kisa, ja Verstappenin etumatka Ferrarin Charles Leclerciin on 104 pistettä ja tallitoveri Sergio Pereziin 106.

Suzukan jälkeen Verstappenin pistejohto uhkaajiinsa on oltava vähintään 112 pistettä, jotta mestaruus on varma.

Japani mukaan lukien kauden jäljellä olevissa kisoissa on tarjolla maksimissaan 138 pistettä, joten jos Verstappen voittaa Suzukassa ja korjaa mukaansa ekstrapisteen nopeimmalla kierroksella, peli on sillä selvä.

Mestaruus varmistuu myös, jos Verstappen voittaa ja Leclerc ei sijoitu toiseksi. Ja jos Verstappen voittaa Japanissa, Perezin osalta kakkossijakaan ei pidä meksikolaiskuskia enää mestaruuskamppailussa.

Jos Verstappen ei voita, hänen on saatava vähintään kahdeksan pistettä enemmän kuin Leclerc ja vähintään kuusi pistettä enemmän kuin Perez, jotta mestaruus varmistuu.

Mikäli Verstappen häviää Leclercille tai Perezille, siirtyy MM-tittelin sinetöinti ainakin parilla viikolla Yhdysvaltain gp-kisaan, joka ajetaan 23. lokakuuta. Eikä titteli varmistu Japanissa myöskään millään kaavalla, mikäli Verstappen ei yllä kuuden parhaan joukkoon.