Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Hämärät päiväkirjat julki: kuninkaan rakastajatar kiristi seksivideolla, suuryritykset taivuteltiin maksamaan miljoonia

Abu Dhabiin paenneen ex-kuningas Juan Carlosin niskassa on uusi skandaali. Uusien väitteiden mukaan suuryritykset taivuteltiin hoitamaan sotku.

Kolmen espanjalaisen suuryrityksen väitetään maksaneen ex-kuningas Juan Carlosin rakastajattarelle yli 5 miljoonaa euroa, jotta tämä pitäisi suunsa kiinni suhteesta.

Asia käy ilmi julkisuuteen vuotaneista päiväkirjoista, joita jonkinlaisena ”valtion likaisten asioiden ratkojana” toiminut poliisikomentaja José Manuel Villarejo piti, uutisoi espanjalaislehti El Periodico.

Öljy-yhtiö Repsolin, pankkifirma Santanderin ja tietoliikenneyhtiö Telefonican väitetään kunkin maksaneen rahoja 1990-luvun lopulta alkaen maan turvallisuuspalvelulle, joka puolestaan välitti ne eteenpäin Barbara Reylle, väitetylle rakastajattarelle. Välikätenä väitetään toimineen Espanjan silloinen pääministeri José María Aznar, joka taivutteli yhtiöt yhteistyöhön.

Barbara Reyn uskotaan saaneen miljoonia pysyäkseen hiljaa suhteesta kuninkaaseen.

Päiväkirjan sivut löytyivät sen jälkeen, kun Espanjan turvallisuuspalvelun entinen johtaja Emilia Alonso Manglano väitti omissa muistelmissaan, että Reylla oli olemassa salaa kuvattuja videonauhoja itsestään ja kuninkaasta ja että Rey olisi maksettu vaikenemaan niistä.

– Ruokailuhuoneessa on piilokameroita ja makuuhuoneessa kaksi lisää. Kaiken pystyy kuulemaan, Manglano muisteli kertoneensa kollegoilleen.

El Periodico kertoo löytäneensä Villarejon vuodelta 2015 peräisin olevat päiväkirjat sen jälkeen, kun Reyn kiristysväitteet nousivat esiin Manglanon kirjassa, kirjoittaa Daily Mail.

Viime viikolla Espanjan tiedusteluorganisaation CNI:n nykyjohtaja Alberto Saiz Cortés kommentoi asiaa Salvados-tv-ohjelmassa ja syytti Reytä kiristyksestä. Samalla hän antoi ymmärtää, että naiselle maksetut rahat tulivat ”ulkopuolisilta lahjoittajilta” eikä valtion rahoista.

Nykyään 71-vuotias Rey oli aikoinaan malli ja muun muassa edusti Espanjaa Miss Maailma -kisoissa. Hän on kiistänyt saaneensa rahoja Juan Carlosista tai tämän lähipiiriltä ja päiväkirjassa mainitut yritykset ovat kieltäytyneet kommentoimasta.

Barbara Rey aloitti uransa mallina ja missinä ennen päätymistään elokuviin.

Rey ei ole vahvistanut suhdettaan ex-kuninkaaseen, mutta on myöntänyt olleensa yhdessä ”korkea-arvoisen henkilön” kanssa. Vuonna 1997 hänen kotiinsa murtauduttiin ja Rey kertoi tuolloin, että varkaat veivät valokuvanegatiiveja ja nauhoja, jotka voisivat ”vahingoittaa tärkeitä henkilöitä”.

Juan Carlos, 83, luopui kruunusta vuonna 2014 monenmoisten skandaalien seurauksena. Hän majailee tällä hetkellä Abu Dhabissa ja kiistää tiukasti kaikki syytökset korruptiosta ja rahasotkuista.

Ei ole tiedossa, miten pari tapasi, mutta värikkään elämän elänyt Rey on tunnettu hahmo Espanjassa. Missikisojen jälkeen 70-luvulla hän teki läpimurtonsa eräässä tv-ohjelmassa, joka teki hänestä seksisymbolin. Myöhemmin Rey nähtiin myös teatterirooleissa sekä eroottisissa elokuvissa. Hän meni vuonna 1980 naimisiin erään leijonankesyttäjän kanssa ja erosi tästä 1998. Suhde Juan Carlosin kanssa osui arvioiden mukaan samoille vuosille.

Juan Carlos on edelleen virallisesti naimisissa kuningatar Sofian kanssa, vaikka asuvatkin nykyään eri maissa.

Sarjapettäjä Juan Carlosilla on väitetty puolestaan olleen elämänsä aikana jopa 5 000 seksikumppania. Villarejo heitti taannoisessa oikeuskäsittelyssä niinkin hurjan väitteen, että salaisen palvelun agentit olisivat piikittäneet ex-kuninkaaseen naishormoneja hillitäkseen tämän haluja.

Villarejoa itseään syytetään oikeudessa monenlaisista hämärähommista yksityisten tahojen vakoilusta epäilyttäviin peiteoperaatioihin, kertoo BBC.

Yksi suhteista koitui lopulta Juan Carlosin lopulliseksi kohtaloksi. Hän oli jo ehtinyt luopua kruunusta epäonnisen metsästysreissun ja samalla paljastuneen salasuhteen aiheuttaman skandaalin vuoksi. Tilanne paheni, kun vuonna 2018 julkisuuteen päätyi tietoja hänen Saudi-Arabialta saamastaan hämärästä maksusta.

Juan Carlosin on kerrottu saaneen Saudi-Arabian silloiselta kuninkaalta Abdullahilta vuonna 2008 sadan miljoonan dollarin (64,8 miljoonaa euroa) maksun, joka kanavoitiin Panamaan rekisteröidyn säätiön kautta sveitsiläiselle pankkitilille.

Lue lisää: Tällainen on ex-kuningas Juan Carlosin rakastajatar, joka sekoitti koko Espanjan – nyt vaalean kaunottaren uskotaan janoavan kostoa

Kaiken päälle espanjalaismedia julkaisi ääninauhan, jossa metsästysmatkalla mukana ollut Juan Carlosin entinen rakastajatar, saksalainen Corinna Larsen, esitti raskaita syytöksiä häntä kohtaan.

Corinna Larsen on suhteen päättymisen avustanut ahkerasti viranomaisia eikä ole säästellyt sanojaan Juan Carlosista.

Larsen sanoi kuninkaan saaneen maksun sen jälkeen, kun espanjalaisten yritysten yhteenliittymä valittiin rakentamaan luotijunayhteys Saudi-Arabian pyhien kaupunkien Mekan ja Medinan välille. BBC:n mukaan sopimuksen arvo oli 6,7 miljardia euroa.

Saksalaisnaisen mukaan osa rahoista myös siirrettiin hänen tililleen. Espanjalaisen El Pais -lehden mukaan Larsen väitti kyseessä olleen rakkauden ja kiitollisuuden osoituksesta, ei rahojen piilottamisesta.

Lue lisää: Juan Carlos oli juhlittu sankari, mutta sitten kulissit romahtivat rytinällä – näin Espanjan ex-kuningas ajautui keskelle peruuttamatonta skandaalia

Corinna Larsen on sittemmin lörpötellyt kiusallisen avoimesti hänen ja Juan Carlosin suhteesta sekä kuninkaan hämäräperäisiksi epäillyistä liiketoimista kansainväliselle medialle. BBC kertoi maaliskuussa 2020 Larsenin avustavan viranomaisia korruptiotutkinnassa.

Larsen on kertonut BBC:n mukaan oikeudessa, että espanjan salainen palvelu on seurannut ja vainonnut hänen perhettään sen jälkeen, kun hänen ja Juan Carlosin romanttinen suhde päättyi 10 vuoden jälkeen vuonna 2014.

– Botswanaan suuntautuneen matkan jälkeen oli selvää, että minut nähtiin uhkana Espanjan kuninkaalliselle perheelle, hän on sanonut.

Espanjalaismediassa Larsenin on uskottu auttavan viranomaisia, koska hän haluaa kostaa Juan Carlosille.