logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Haminan jättilipputangon tulevaisuus edelleen epäselvä: Salko saa pysyä pystyssä, mutta lippua siihen ei voi nostaa

Haminaan marraskuun alussa pystytetty 100 metriä korkea lipputanko saa pysyä paikallaan, mutta siihen ei saa nostaa lippua. Tällaiseen ratkaisuun on päätynyt lipputangon turvallisuutta arvioinut tarkastaja.

”Tarkastajan lausunnon mukaan tanko kestää tavanomaiset alueella vallitsevat olosuhteet eikä turvajärjestelyille ole tarvetta”, sanoo Haminan kaupunkikehitysjohtaja Matti Filppu.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Korkean lipputangon turvallisuus nousi otsikoihin aiemmin tällä viikolla, kun kävi ilmi, että lipputangon rakennelaskelmien tarkastuksessa on puutteita. Asiasta tiedotti rakennusalan konsultti- ja suunnitteluyhtiö A-Insinöörit, joka on toiminut jättilipputangon rakennelaskelmien tarkastajana. Teräksinen lipputanko on rakennettu Venäjällä.

A-insinöörit kertoi torstaina toimittaneensa Haminan rakennusvalvontaan vertailulaskelmat, joiden mukaan lipputanko ei täytä eurooppalaisia standardeja ja Suomessa vaadittua varmuustasoa. Haminan rakennusvalvonta puolestaan kertoi pyytäneensä lipputankotoimittajalta lisäselvityksiä, joiden perusteella tehdään lopulliset päätökset rakenteen kelpoisuudesta.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


”Siinä on kielimuuria jonkin verran. On paljon venäläistä aineistoa, jota ei ole vielä käännetty”, Filppu kertoo.

Myöskään kaikkia tarvittavia tietoja ei valmistajalta ole vielä saatu. Mikäli valmistaja toimittaa tarvittavat tiedot alkuviikosta, pitäisi tarkastajan saada lopullinen lausunto lipputangon turvallisuudesta valmiiksi parin viikon sisällä, Filppu arvioi.

”Kuntalaiset ovat varmasti yllättyneitä ja harmissaan. En halua mitään puolustuspuheenvuoroa pitää, mutta kun elokuussa vasta toimittaja päätettiin, niin nopeasti tässä ovat asiat tapahtuneet. Ykkösjuttu on kuitenkin se, ettei vaaranneta kuntalaisten turvallisuutta.”


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Haminan kaupunginvaltuusto myönsi kesäkuussa yli puoli miljoonaa euroa lipputankohankkeelle ja jo ennestään sillä oli sen verran rahoitusta, että sen kokonaishintalappu on nyt noin 750 000 euroa.

Lipputangosta on tarkoitus tulla vetonaula Haminaan rakennettavaan lippumaailmaan. Se on aikataulustaan myöhässä muutenkin. Aluksi tangon piti olla valmis 28. toukokuuta Suomen lipun satavuotispäivänä.

Tankoon on tarkoitus nostaa Suomen lippu, jonka leveys on 27 ja korkeus 16 metriä, mitkä ovat suunnilleen koripallokentän mitat.


Themes
ICO