Finland

Helsingin pormestarikisaan vedetty Kirsi Piha: Harkitsen, mutta rima on korkealla

Tämä on ainoa tehtävä politiikassa, joka voisi kiinnostaa, Kirsi Piha sanoo.

Kirsi Piha.

Kirsi Piha kuvattuna marraskuussa 2015.Milla Vahtila / Yle

Helsingin pormestarikisa sai tänään uuden käänteen, kun kokoomuksen vahvimpana nimenä pidetty Alexander Stubb kertoi TV1:n Ykkösaamussa, että hän ei aio tehtävään pyrkiä. Sen sijaan Stubb nosti esiin Kirsi Pihan nimen.

Piha sanoo harkitsevansa asiaa aidosti, mutta näkee tehtävässä myös paljon miinus-merkkisiä puolia.

– Politiikka on usein hidasta ja olen aika kärsimätön ihminen. Politiikka on myös pelinä joskus aika epäkiinnostavaa, Piha sanoo Yle Uutisille.

Lisäksi hän kertoo pohtivansa, onko hänellä riittävästi annettavaa Helsingille. Piha on kolmannen polven helsinkiläinen.

Piha jäi pois politiikasta vuonna 2003, eikä asettunut enää eduskuntavaaliehdokkaaksi. Sen jälkeen politiikka ei ole ollut ajatuksissa "elämänpolkuna". Piha perusti Ellun Kanat -viestintätoimiston, jossa hän toimii johdon konsulttina.

– Mutta Helsinki on minulle superrakas. Ei ole mitään poliittista tehtävää, joka edes teoriassa kiinnostaisi – paitsi tämä, Piha kuitenkin pohtii.

Stubbin kanssa asiasta on käyty lyhyt keskustelu vast´ikään, eikä harkinta ole vielä ehtinyt pitkälle. Kuntavaalit ovat huhtikuussa, joten kovin kauan päätöstä ehdokkuudesta ei voi puntaroida.

– Mutta haluan, että pormestari on hyvä ja siksi rima on korkealla myös itseni osalta.

Pihan mukaan nykyisen pormestari Jan Vapaavuoren ilmoitus olla hakematta jatkokautta on tullut "kaikille pyytämättä ja yllätyksenä".

Vapaavuori valittiin pormestariksi 2017. Hän ilmoitti pari viikkoa sitten, että aikoo tehdä nyt jotain muuta.

Football news:

Chelsea will announce Tuchel's appointment today. He will lead the team in the game against Wolves tomorrow
Tottenham's Cup rival is coached by a rock star. Invited Mourinho to play the tambourine in his group, loves The Doors and prefers Jagger Messi
Puyol presented Barca's form for the match against Real Madrid. It combines the colors of the club and the flag of Catalonia
Barca has the highest revenue in the 2019/20 season - 715.1 million euros. Real Madrid, Bayern Munich, Manchester United and Liverpool are in the top 5 (Deloitte)
Van de Beek has no intention of leaving Manchester United. Solskjaer believes in the midfielder and will give him a chance
Lampard couldn't say goodbye to the Chelsea players. The Czech briefly informed them of his resignation before training
Every time Messi doesn't play, Barcelona wins. Ex-Argentina goalkeeper Gatti about Leo