Finland

Hiihto | Krista Pärmäkoski äimistyi vauhdistaan, norjalaisten ylivoima tärveli miesten kisan

Kerttu Niskanen jäi Lillehammerin maailmancupin kympillä kärjestä 51,7 sekuntia ja Krista Pärmäkoski yli minuutin.

Krista Pärmäkoski oli tyytymätön vauhtiinsa. Kuva maailmancupin avauksesta Rukalta. Kuva:  Markku Ulander / Lehtikuva

Suomalaisnaiset eivät yltäneet kärkitaisteluun maastohiihdon maailmancupin kymmenen kilometrin väliaikalähtökilpailussa Norjan Lillehammerissa. Kerttu Niskanen oli parhaana suomalaisena 18:s. Niskasen ero kärkeen oli 51,7 sekuntia.

Eveliina Piippo oli 21:s, Krista Pärmäkoski 27:s, Jasmin Kähärä 36:s, Anni Alikoski 37:s ja Jasmi Joensuu 42:s.

Kilpailun ykkönen oli Yhdysvaltain Jessie Diggins. Loppuajan 23.49,5 saanut Diggins kukisti toiseksi tulleen Saksan Katharina Hennigin 3,8 sekunnilla. Norjan Heidi Weng oli kolmas.

”Ei se niin pahantuntuista ollut, mutta tuloksellisesti ei ollut hyvä”, Niskanen sanoi V Sportin -televisiohaastattelussa.

Niskanen kuvaili rataa helpoksi ja vauhdikkaaksi.

”Suorituskyvyn pitäisi olla aivan tapissa, jotta radalla pystyisi hyvistä sijoista hiihtämään. Nyt suorituskyky ei ole niin hyvä”, Niskanen jatkoi Hiihtoliiton haastattelussa.

Pärmäkosken ero kärkeen oli 1.11,2 minuuttia.

”Äkkiseltään ajateltuna ei varmaan ollut kisan paras suksi. En usko, että noin huonosti hiihdän, muttei ollut hyvä päiväkään”, Pärmäkoski sanoi V Sportille.

”Kisasta ei jäänyt mitään käteen”, hän jatkoi Hiihtoliiton haastattelussa.

”Kauteen mahtuu aina yksi huono kisa. Jos se olisi nyt hiihdetty, ja suunta lähtisi toivottavasti ylöspäin.”

Naiset hiihtävät Lillehammerissa lauantaina sprintin ja sunnuntaina yhteislähtökilpailun.

Norjan Iver Tildheim Andersen otti yllätysvoiton miesten 10 kilometrin kilpailussa.

Vasta toista kertaa maailmancupissa hiihtänyt Andersen voitti vapaan hiihtotavan kilpailussa 2,8 sekunnin erolla maanmieheensä Didrik Tönsethiin.

Hans Christer Holund varmistin kilpailussa norjalaisten kolmoisvoiton ennen Britannian Andrew Musgravea.

Norja oli kisassa täysin ylivoimaisia, kymmenen parhaan joukossa oli yhdeksän norjalaista.

Lauri Lepistö oli suomalaista parhaana 21:s. Perttu Hyvärinen oli 24:s ja Remi Lindholm 26:s. Suomalaiskolmikko suksi kisan tasavauhtia. Lepistö hävisi kärkeen 47,8 sekuntia ja Lindholm 3,8 sekuntia enemmän.

Iivo Niskanen oli poissa kisasta koronatartunnan takia.

Maailmancupin kärkinimi Johannes Hösflot Kläbo jätti kisan väliin kurkkukivun takia.

Oikaisu perjantaina 2. joulukuuta kello 14.50: Heikosta vauhdistaan järkyttyi Krista Pärmäkoski, ei Kerttu Niskanen kuten otsikossa aiemmin virheellisesti väitettiin.