logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Hiihtoliiton pomot puivat tiistaina Krista Pärmäkosken sopuhiihtoa – näin toiminnanjohtaja kommentoi tulenarkaa tilannetta

Suomen Hiihtoliiton johtokunnalla oli kokous tiistaina.

Kokouksessa oli tällä kertaa vahva lisämauste, kun tähtihiihtäjä Krista Pärmäkosken toimet sunnuntaina Suomen cupin sprinttikilpailussa nousivat keskusteluun.

Pärmäkoski kohautti sprintin alkuerän loppusuoralla, kun hän lopetti hiihtämisen ja jättäytyi tahallaan kolmanneksi pudoten jatkosta.

Ikaalisten Urheilijoita edustavan Pärmäkosken löysäämisen seurauksena seuratoveri Maaret Pajunoja pääsi välieriin. Pärmäkosken ja Pajunojan yhteispelistä kielivät kaksikon heittämät nyrkkivitoset heti ”kisan” jälkeen.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Pärmäkosken toiminta oli ongelmallista myös siksi, että naisten sprintti oli Veikkauksen pelikohteena.

Pärmäkosken käyttäytyminen rikkoo maastohiihdon kilpailusääntöjä ja voisi tiukasti tulkiten johtaa jopa kilpailukieltoon.

Hiihtoliiton johtokunnan tiistaisessa kokouksessa ei mahdollisista sanktioista vielä päätetty.

– Pärmäkosken tapaus oli esillä tiedoksi-asiana, koska se ei kuulunut johtokunnan päätöslistalle. Totta kai asiasta keskusteltiin, mutta ei siihen aikaa paljon käytetty, raportoi Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala.

Mistä siellä keskusteltiin?

– Kerroin, miten prosessi on edennyt ja mitä asiassa on tähän mennessä tehty. Ei siinä ollut oikeastaan sen kummempaa, Kulmala vastasi.

Pärmäkosken tapaus on nyt maastohiihdon sääntöasiantuntijoiden ryhmän käsittelyssä. Ryhmän on määrä antaa asiassa seuraamussuosituksensa Hiihtoliiton johdolle.

Sääntöasiantuntijoiden ryhmänjohtaja, entinen kilpahiihtäjä Annmari Viljanmaa ei tiistaina kommentoinut, koska ryhmä antaa suosituksensa.

Kulmala odottaa saavansa tiedon suosituksesta piakkoin, mutta totesi samaan hengenvetoon, ettei sen antamiselle ole määrätty takarajaa.


Jos seuraamissuositus on jokin muu kuin toimintakielto, maastohiihdon johtoryhmä voi käsitellä sen itse. Jos suosituksena on toimintakielto, etenee asia Hiihtoliiton johtokunnan eli hallituksen käsittelyyn.

Jos toimintakieltoa ei tule, mikä lievempi seuraamus voisi sitten olla?

– En osaa sanoa tarkkaan, sääntöasiantuntijat miettivät sitä. Voisin kuvitella, että siellä on tyyliin suullinen tai kirjallinen huomautus, Kulmala totesi.

Entä jos seuraamussuositus on toimintakielto, niin miten asia käytännössä etenee?

– Johtokunta voi hyväksyä suosituksen sellaisenaan tai sitten ei. Jos esitys toimintakiellosta jostain syystä tulisi, tarvitsisimme toki jonkin verran aikaa sen käsittelyyn, Kulmala selvitti.

– Ei se mikään kumileimasin-asia ole. Varmasti tuollainen asia herättää keskustelua, sehän on ihan luonnollista. Mutta mistä minä sen tässä vaiheessa tietäisin, mitä mieltä ihmiset sitten ovat, Kulmala selvitti.

Pärmäkoski ei ole kommentoinut tapausta sunnuntain jälkeen.


Themes
ICO