Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Indonesia kieltää avioliiton ulkopuolisen seksin

Indonesian parlamentti on tiistaina hyväksynyt uuden rikoslain, jossa kielletään avioliiton ulkopuolinen seksi vankeusrangaistuksen uhalla. Maksimirangaistus on yksi vuosi vankeutta.

Asiasta uutisoivan AP:n mukaan laki koskee myös maassa vierailevia ulkomaalaisia. Uuden lain myötä myöskään avoliitot eivät ole mahdollisia, sillä eri sukupuolta edustavat naimattomat, yhdessä asuvat henkilöt voidaan tuomita kuuden kuukauden vankeuteen.

Myös abortti kielletään. Poikkeuksena ovat raiskauksen uhrit tilanteissa, jossa sikiö on alle 12 viikon ikäinen tai kun raskaus uhkaa raskaana olevan henkeä.

Kiellettyä on myös ehkäisyvälineiden tarjoaminen sekä muun muassa uskonnon, maan presidentin tai varapresidentin pilkkaaminen. Esimerkiksi presidentin solvaamisesta rangaistus voi olla peräti kolme vuotta vankeutta.

Uutistoimisto Reutersin mukaan uusi laki sai tukea kaikilta poliittisilta puolueilta huolimatta siitä, että elinkeinoelämästä oli varoiteltu sen karkottavan turisteja ja tekevän hallaa investoinneille. Erityisesti Bali on ollut turistikohteena suomalaistenkin suosiossa.

Indonesia on maailman väkirikkain muslimienemmistöinen valtio. Uskonnollisen konservatismin suosio maassa on Reutersin mukaan lisääntynyt viime vuosina.

Edellisen kerran uusi rikoslaki yritettiin saada läpi kolme vuotta sitten. Jo tuolloin, vuonna 2019, ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch kutsui lain luonnosta ”katastrofaaliseksi, ei ainoastaan naisille, uskonnollisille- ja seksuaalivähemmistöille, vaan kaikille indonesialaisille.

Vuonna 2019 uuden rikoslain luonnos aiheutti Indonesiassa massiiviset mielenosoitukset. Zuma Press

Silloin laki kaatui laajoihin protesteihin. Toistaiseksi protesteja ei ole nähty samassa laajuudessa, mutta maanantain ja tiistain aikana on nähty joitakin protesteja maan pääkaupungissa.

Uuden lain voimaantulo saattaa uutistoimistotietojen mukaan kuitenkin kestää jopa kolme vuotta.