Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jääkiekko | Leijonien johdon tiedonhakumatka NHL:ään onnistui: ”On tärkeää tavata pelaajia myös kasvotusten”

Jere Lehtinen ja Jukka Jalonen kiersivät, näkivät ja keskustelivat. Suomalaisammattilaiset ovat innostuneita Pekingin olympiaturnauksesta

Nashvillen Mikael Granlund (64) teki maalin Leijonien johtokaksikon silmien edessä. Kuva 22. marraskuuta pelatusta ottelusta Anaheimia vastaan.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen urheilujohtaja Jere Lehtinen ja päävalmentaja Jukka Jalonen ovat Pohjois-Amerikan matkallaan kartuttaneet tietoa suomalaisista NHL-pelaajista. Tiedon pohjalta tarkentuvat valinnat helmikuiseen Pekingin olympiaturnaukseen.

Reilun viikon mittainen matka kaupungista toiseen oli tahdiltaan rankka mutta sisällöltään antoisa.

”Kahdeksan päivää, seitsemän peliä. Silläkin tavalla hyvä, että kun lähdettiin reissuun, ei ollut ihan satavarmaa, että päästäänkö ja mihin”, Lehtinen myöntää.

”Nyt se toteutui aika hyvin kaikkineen”, hän jatkaa.

Kaksikon NHL-ottelut alkoivat Bostonissa Calgary Flamesin vierailtua Bruinsin kaukalossa.

”Calgary oli vahva (4–0), ja puolustaja Juuso Välimäki pelasi siinä ottelussa kolmen viikon jälkeen. Oli ihan kiva, että nähtiin hänet”, Lehtinen kertoo.

Olympialaisten lisäksi kauden kalenterissa ovat myös MM-kotikisat, mutta vielä paikkoja ei jaeta tai linjauksia määritetä.

”Ei voi rajata mitenkään. Mutta kyllä matka tehtiin ihan selkeästi olympialaisia ajatellen. On tärkeää tavata pelaajia myös kasvotusten. Hieno homma, että pystyimme juttelemaan pelaajien kanssa pelien jälkeen, kun kävimme yhdessä syömässä”, Lehtinen kuvailee.

Seurattavaksi tarjoutui hyvin erityyppisiä otteluja. Illat ja ottelut erosivat toisistaan suurestikin.

”Totta kai eritasoisia joukkueitakin nähtiin. Nähtiin, että jotkut pelaavat paljon paremmin kuin jotkut toiset”, päävalmentaja Jalonen sanoo.

Carolinan ja Philadelphian ottelussa härmäläiset nousivat esille vallaten tähdistöpaikat.

”Ja Nashvillessa Mikael Granlund teki maalin, Juuse Saros torjui hyvin, ja voittivat (Nashville)”, Lehtinen listaa.

”Kiva oli myös nähdä Edmonton–Dallas. Roope Hintz on palaamassa tasolleen. Miro Heiskanen oli kentällä samaan aikaan melkein koko pelin Connor McDavidia vastaan”, Esa Lindell myös.

Jalosen mukaan matka tuotti tulosta.

”Hyvä henki tuntuu olevan pelaajien keskuudessa. Pyrimme rakentamaan hyvää luottamuksellista suhdetta heihin.”

”Olemme tietenkin kertoneet vähän systeemistämme olympiaprojektin suhteen ja avattu prosessiamme, että pelaajat pääsevät vähän jyvälle siitä, missä mennään”, Jalonen lisää.

Leijonien johtokaksikko ehti nähdä ja tavata lukuisia suomalaispelaajia.

”Reilusti yli 20 suomalaista pelaajaa on nähty peleissä. Lisäksi tavattu muutamia, kuten Tuukka Rask ja Aleksander Barkov, vaikka he eivät pelanneetkaan”, Lehtinen paljastaa.

Intohimoa ei tapaamisissa piiloteltu – Suomen edustaminen kiinnostaa.

Matkan loppusuoralla Lehtinen ja Jalonen saivat tiedon, että heidän kalenteriinsa kuulunut NY Rangers–NY Islanders siirretään koronan takia. Ottawa Senatorsin ohjelmaa rukattiin jo aiemmin samasta syystä.

Kenties olympialaiset pelataan ilman NHL-miehiä?

”Kukaanhan ei tiedä, tässä voi käydä ihan mitä vaan. Sitten otamme toisen suunnitelman käyttöön. Sen takia meidän EHT-turnaukset ovat tosi tärkeitä”, Lehtinen selvittää.

Lehtinen ja Jalonen tekevät osaltaan parhaansa, että Leijonat pelaa joka turnauksessa parhaalla miehistöllä.

Myös myrsky vesilasissa -tapaus Philadelphian puolustajan Rasmus Ristolaisen kanssa on puitu. Kolmikko tapasi sovitusti.

”Ristolainen on nyt nähty. Mennään eteenpäin”, Lehtinen sanoi.