Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jääkiekko | Liigan oudoin tyyli, mutta pehmeimmät kädet – Juhamatti Aaltonen pahensi HIFK:n ahdinkoa entisestään

Puolustajaongelmista kärsivä HIFK on kolmessa viimeisimmässä ottelussa tehnyt kaksi maalia ja päästänyt 13.

Jukureiden Juhamatti Aaltonen kiersi alivoimalla HIFK:n Kristian Vesalaisen ja upotti kiekon ohi Roope Taposen. Maali jäi maanantain ottelussa myös voittomaaliksi. Kuva:  Vesa Moilanen / Lehtikuva

HIFK–Jukurit 1–3

Jääkiekon Liigan omintakeisimmasta tyylistä ei liene epäselvyyttä.

Mikkelin Jukureiden Juhamatti Aaltonen kiitää kaukalossa paita housuihin survottuna, luistimet kummallisesti nilkoista teipattuina, ja mailan lavasta erkkaa löytyy vain ohut kaistale alareunassa. Kokonaisuuden kruunaa omalaatuinen partatyyli.

Helsingin IFK:ssakin urallaan nähty kiekkotaiteilija näytti maanantaina vanhassa kotihallissaan, kuinka hän on 37-vuotiaana edelleen myös huippuluokan pelaaja.

Toisessa erässä Aaltonen kiersi alivoimalla IFK:n Kristian Vesalaisen helposti ja upotti kiekon empimättä maaliin. Joukkueensa kapteenin ja kultakypärän osuma jäi myös voittomaaliksi, kun Jukurit kukisti IFK:n maalein 3–1.

”Eikös se ole niin, että täällä kun tekee yhden, niin se on kolme maakunnissa. En tiedä tuleeko tilastoihin kolmea maalia”, Aaltonen vitsaili ottelun jälkeen C Moren haastattelussa.

”Kiva täällä on pelata. Tämä on legendaarinen paikka jossa syttyy aina pelaamaan”, Aaltonen totesi Helsingin jäähallista.

Jukurit on Olli Jokisen valmentamana pystynyt nostamaan profiiliaan valtavasti. Viime kaudella se oli Liigan runkosarjassa toinen, ja tänä vuonna Mestarien liigassa Jukurit on edennyt jo puolivälieriin.

Helsingistä Jukurit jatkaa itse asiassa suoraan Pohjois-Ruotsiin, jossa se pelaa Luulajaa vastaan heti tiistaina. Perjantaina IFK ja Jukurit kohtaavat uudelleen, tuolla kertaa Mikkelissä.

Juhamatti Aaltonen ja Libor Zábranský juhlivat Jukureiden tyylikästä alivoimamaalia. Kuva:  Vesa Moilanen / Lehtikuva

Hankala pakkitilanne on heijastunut pahasti HIFK:n edellisiin otteluihin. Useiden poissaolojen vuoksi korvaajia on jouduttu raapimaan kasaan eri suunnista.

Yksi huimasti lisää vastuuta saaneista on ollut U20-joukkueesta nostettu Joona Lehmus. Kaksi minuuttia ennen loppua Lehmus laukoi ylivoimalla IFK:lle kavennusmaalin, joka oli 20-vuotiaalle puolustajalle samalla myös liigauran ensimmäinen.

Maali jäi kuitenkin IFK:n ainoaksi. Viimeisissä kolmessa ottelussa IFK on nyt hävinnyt Tapparalle, Sportille ja Jukureille, tehnyt kaksi maalia ja päästänyt 13.

Kotipeleissä Tapparaa ja Jukureita vastaan IFK:n peliesitykset olivat kohtalaisia huonoista tuloksista huolimatta. Vaasassa joukkue kärsi ruman 1–6-tappion.

Puolustuksen uusi norjalaisvahvistus Christian Kåsastul, 25, heitettiin liigadebyytissään heti IFK:n ykköspariin Ilari Melartin rinnalle.

Kåsastul onnistui avauserässä hankkimaan Jukureille rangaistuksen ja esitti muutenkin melko pirteitä otteita, vaikka kertaalleen kiekko karkasikin lavasta vaarallisesti oman maalin edustalla.

IFK:n oma kasvatti Niko Seppälä pelasi ensimmäistä kertaa seuran edustus­joukkueessa. Seppälä, 24, saapui IFK:n avuksi JYPistä viikon mittaisella lainasopimuksella.

Maanantaina myös hyökkäys sai ikäviä uutisia. Päin laitaa kampitettu Julius Nättinen joutui jättämään jo avauserän jälkeen pelin kesken.