Finland

Jääkiekko | Lukko piti asemansa liigakärjessä KooKoo-voitolla

Raumalaisen Lukon ja tamperelaisen Tapparan ote jääkiekkoliigan kärkisijoista pitää. Liigaa johtava Lukko kukisti keskiviikkona vieraissa KooKoon 3–1, ja toisena oleva Tappara peittosi kotijäällään Ässät 6–2.

Viidestä viime ottelustaan neljä voittanut Lukko ratkaisi pelin Kouvolassa edukseen kolmannessa erässä, jonka se voitti 2–0. Päätöserässä Lukosta osuivat Linus Nyman ja lopussa tyhjään maaliin Tarmo Reunanen.

Viimeisestä ensimmäisen kierroksen pudotuspelipaikasta kamppaileva KooKoo on Liigan tilastojen mukaan sarjan huonoin kotijoukkue. Sille on merkitty 24 kotipelistä vain viisi voittoa.

Kolme ottelua enemmän pelannut Lukko johtaa Tapparaa 11 pisteellä.

Liigan häntäpään joukkueiden finaalissa JYP ja sarjajumbo SaiPa mättivät maaleja suruttomasti. Lopulta kotijoukkue JYP otti 5–4-voiton, kun SaiPa oli johtanut toisen erän alussa jo 4–1. JYPistä Severi Lahtinen teki 2+1 pistettä ja Joakim Kemell kaksi maalia.

SaiPa hävisi jo 11. kerran peräkkäin.

Kärpät otti kuudennen voittonsa seitsemään viime otteluaan kukistettuaan kotihallissaan Sportin 3–2. Arttu Hyry teki Kärpistä 1+1 pistettä.