Jääkiekko | Patrik Laine teki kaksi maalia, mutta vastustajan tehomies peräti viidesti

Buffalon Tage Thompson ahnehti tehot 5+1, kun Buffalo nöyryytti Columbusta.

Tage Thompson tekee Buffalolle yhden viidestä maalistaan ohi Columbuksen maalivahdin Elvis Merzlikinsin. Kuva:  Kirk Irwin / AFP

Patrik Laineen kaksi maalia olivat laiha lohtu Columbus Blue Jacketsille, kun Buffalo Sabres nöyryytti Columbusta urakalla jääkiekon NHL:ssä.

Buffalo haki 9–4-vierasvoiton Ohiosta. Buffalon ykkösnimi ottelussa oli Tage Thompson, joka teki ottelussa peräti viisi maalia ja antoi yhden maalisyötön.

Buffalo aloitti ottelun vahvasti ja johti avauserän jälkeen ottelua jo 6–0. Buffalon siirryttyä 3–0-johtoon Columbus vaihtoi maalivahtia ja Joonas Korpisalo sai tehdä tilaa Elvis Merzlikinsille.

Latvialaismaalivahti ei onnistunut kääntämään peliä, vaan hänet vaihdettiin toisen erän jälkeen takaisin Korpisaloon. Merzlikins antautui ottelussa kuudesti.

Laineen ohella myös Columbuksen Gustav Nyquist teki kaksi maalia.

Buffalon pelaajista Thompsonin lisäksi Alex Tuch (1+3) ja Jeff Skinner (0+4) keräsivät kovat tehot.

Joukkueen suomalaisista puolustaja Henri Jokiharju jäi pisteittä, mutta tahkosi kaukalossa lähes 24 minuuttia. Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen puolestaan torjui 20 laukausta.

”Olen työskennellyt vuosia päästäkseen tähän pisteeseen. Palkinnon saaminen on melkoisen hyvä tunne, ja siitä tulee vain entistä nälkäisemmäksi”, viiden maalin Thompson sanoi NHL:n kotisivuilla.

Philadelphia Flyers palasi taas tappioiden tielle, kun Washington Capitals haki Philadelphiasta 4–1-vierasvoiton. Tappio oli Philadelphialle jo kolmas joulukuussa.

Washingtonin ykkösnimi oli joukkueen venäläistähti Aleksandr Ovetškin, joka teki kaksi maalia. Ovetškinin kuluvan kauden maalisaldo on nyt 15.

New York Rangersin Kaapo Kakko ohjasi joukkueensa avausmaalin, kun Rangers voitti vieraissa Vegas Golden Knightsin 5–1.

San Jose Sharksin maalilla nähtiin peräti kaksi suomalaistorjujaa kotiottelussa Vancouver Canucksia vastaan. Canucks voitti kamppailun jatkoajalla 6–5.

Sharksin maalilla aloitti Kaapo Kähkönen, joka korvattiin kahden erän jälkeen Eetu Mäkiniemellä. Mäkiniemi pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa.

Kähköselle merkattiin 15 torjuntaa, ja hän päästi kiekon selkänsä taakse neljästi. Mäkiniemi torjui kuudesti ja päästi kiekon kahdesti selkänsä taakse.

Canucksin Elias Pettersson viimeisteli voitto-osuman jatkoajalla.