Finland

Jääkiekko | Roby Järventien tehokas ilta auttoi Nuoret Leijonat voittoon ja välieriin

Järventie teki tehot 2+2 Nuorten Leijonien 5–2-voitossa.

Roby Järventie kuvattuna valmistautumisleirillä Vierumäellä heinäkuussa. Kuva:  Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Nuoret Leijonat jatkavat välieriin alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa Kanadan Edmontonissa. Suomi voitti puolivälierässä Saksan maalein 5–2. Suomen tehokkain pelaaja oli laitahyökkääjä Roby Järventie, joka teki kaksi ja syötti toiset kaksi maalia.

Avauserän jälkeen Suomi johti lukemin 3–1. Avausmaalin teki Kasper Simontaival jo pelin neljännellä minuutilla ketjukaveriensa Järventien ja Joel Määtän syötöistä. Kolmikko kiekotteli Saksan viisikon ulos tilanteesta, ja Simontaival pääsi viimeistelemään takatolpalta.

Kaksi muuta Suomen maalia syntyivät ylivoimalla. Maalintekijöinä olivat Roni Hirvonen ja Järventie. Saksan kavennuksen ylivoimamaalien välissä teki Bennet Rossmy.

Toisessa erässä Suomi ei saanut peliä kunnolla luistamaan. Koko erässä Nuoret Leijonat saivat aikaan vain kaksi laukausta kohti Saksan maalia.

Saksa tuli maalin päähän ylivoimalla. Rossmy teki toisen osumansa maalin edestä varmalla nostolla ohi Leevi Meriläisen.

Helpottavan neljännen maalin Nuorille Leijonille teki kolmannessa erässä jälleen Järventie. Illan toisella osumallaan Järventie avitti joukkueen jälleen kahden maalin karkumatkalle. Järventien lyöntilaukaus ylivoimalla lähti suoraan Aleksi Heimosalmen syötöstä ja painui vastustamattomasti maaliin.

Järventie kirjautti vielä illan neljännen tehopisteen, kun hän sai syöttöpisteen Suomen 5–2-maaliin, jonka teki ylivoimalla Joel Määttä.

Saksa pääsi lopussa yrittämään kavennusta ylivoimalla, mutta ilman tulosta. Näin Suomi nappasi voiton ja varmisti turnauksen jatkumisen vielä kahden ottelun verran, kun edessä on välierä ja joko pronssiottelu tai finaali.

Loput puolivälierät pelataan torstaiaamuun mennessä Suomen aikaa.