Finland

Jalkapallo | Näin Manchester Cityn Erling Haaland iski avausmaalinsa Valioliigassa – ManU kompuroi kotonaan

Manchester United sai karmaisevan kauden alun Valioliigassa, kun Brighton haki vieraspisteet Old Traffordilta. City sen sijaan aloitti voitolla.

Erling Braut Haaland juhli toista maaliaan Phil Fodenin (vas.) ja Joao Cancelon kanssa. Kuva:  TONY OBRIEN / Reuters

Jalkapallon norjalaissensaatio Erling Braut Haaland teki vaikutuksen Valioliiga-debyytissään ja johdatti hallitsevan mestarin Manchester Cityn kauden avauspisteisiin West Hamin vieraana.

Haaland hankki Citylle rangaistuspotkun avauspuoliajalla, kun vaihdosta kentälle tullut maalivahti Alphonse Areola joutui kaatamaan rangaistusalueella irti päässeen hyökkäyskoneen. Pitkänhuiskea Haaland upotti itse täplältä Valioliiga-avausosumansa vastustamattomasti tolpan juureen.

Loppulukemat 2–0 Haaland sinetöi 65. peliminuutilla. Keskikentän maestro Kevin De Bruyne vapautti pystysyötöllä Haalandin täyteen vauhtiin, ja norjalaisen viimeistely oli takuuvarma. Hattutemppuakin Haalandille haettiin, mutta hyökkääjä otettiin lopulta vaihtoon.

David Moyesin valmentama "Hammers" on kerännyt viime kausina hyviä tuloksia Cityä vastaan, mutta sunnuntaina Pep Guardiolan mestariporukka määräsi tahdin täysin. Vierailijat pitivät palloa yli 75-prosenttisesti, ja kotijoukkue sai maalia kohti vain yhden laukauksen.

Abudhabilaisella rahalla jylläävä City on voittanut Valioliigan neljästi viiden viime kauden aikana ja on selkein mestarisuosikki alkaneellakin kaudella.

Manchesterin punaisen puolen eli Manchester Unitedin kaudesta odotettiin haastavaa, ja punapaidat saivatkin heti avausottelussa kotiyleisön vihellyskonsertin korviinsa.

Brighton kaatoi Unitedin ja sen tuoreen hollantilaisvalmentajan Erik ten Hagin niskaan kylmää vettä hakemalla Old Traffordilta 2–1-vierasvoiton.

Unitedin peli oli sekaisin ensimmäisellä puoliajalla, ja Brighton siirtyi kahden maalin johtoon saksalaisen Pascal Grossin maaleilla. Kotijoukkueen kavennus tuli onnenkantamoisella, kun flipperipallo kimpoili lopulta Brightonin Alexis Mac Allisterista verkkoon.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Siirtohuhujen keskellä ollut portugalilaistähti Cristiano Ronaldo aloitti ottelun vaihtopenkiltä, mutta toisella puoliajalla ten Hag otti konkarihyökkääjän nopeasti kentälle.

”Cristiano on harjoitellut joukkueen kanssa kymmenen päivää. Se on liian vähän 90-minuuttista varten. Sen takia hän ei ollut avauksessa”, entinen Ajax-luotsi ten Hag perusteli AFP:n mukaan.

Valioliigan kärkikandidaattien taakse pudonnut United ei ole voittanut liigamestaruutta kevään 2013 ja valmentajalegenda Alex Fergusonin ajan jälkeen.