Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jo kahdeksan lasta kuollut streptokokkiin Britanniassa

Streptokokki A -bakteeri on levinnyt viime kuukausina ympäri Iso-Britanniaa vaatien kahdeksan lapsen hengen. Maan hallitus on kehottanut vanhempia valppauteen oireiden esiintymisen varalta.

Kosketus- ja pisaratartuntana leviävän streptokokin oireisiin kuuluu kurkkukipua, tulirokkoa tai ihottumaa.

Viimeisimpänä tautiin kuoli koululainen Hampshiren kreivikunnasta.

Trish Mannes Britannian terveysturvavirastosta kertoi BBC Newsille, että virasto työskentelee paikallisten viranomaisten kanssa tukeakseen koulua.

– Hyvin harvinaisissa tapauksissa infektio voi muuttua invasiiviseksi ja tunkeutua kehon osiin, joissa bakteereja ei normaalisti ole, mikä voi olla vakavaa, Mannes sanoi.

Hampshiren kreivikunnan neuvoston kansanterveysjohtaja Simon Bryant kertoi Sky Newsille, että taudin tarttuminen toisesta ihmisestä on hyvin harvinaista.

– Useimmat ihmiset, jotka joutuvat kosketuksiin A-ryhmän streptokokki-infektiopotilaiden kanssa, voivat hyvin ja ovat oireettomia. Siksi ei ole mitään syytä pitää lapsia kotona, mikäli heidän vointinsa on hyvä, Bryant sanoi.

Infektioita tavallista enemmän

Brittihallitus on kertonut, että maan terveydenhuoltolaitos NHS on "hyvin valmistautunut" infektioihin. Bakteeri-infektioiden hoitoon käytettävästä antibiootista amoksisilliinista ei hallituksen tietojen mukaan ole tällä hetkellä pulaa.

Pääministeri Rishi Sunakin tiedottaja totesi, että tänä vuonna A-ryhmän streptokokkitapauksia on tavallista enemmän.

– Bakteeri aiheuttaa lievän infektion, joka on helppo hoitaa antibiooteilla. Harvinaisissa tapauksissa bakteeri voi päästä verenkiertoon ja aiheuttaa vakavan sairauden, pääministerin kansliasta kerrottiin.

Britannian opetusministeri Gillian Keegan sanoi, että opetusministeriö "seuraa tilannetta yhdessä viranomaisten kanssa".

Taustalla koronapandemia

Mikrobiologi ja tohtori Simon Clarke Readingin yliopistosta kertoi Sky Newsille, ettei tartunnoissa ole todennäköisesti kyse uudesta streptokokkikannasta.

Clarkin mukaan tartuntoja voisi selittää väestön immuniteetin heikentyminen bakteeria vastaan.

Hänen mukaansa immuniteetin heikentymisen syynä voi olla lasten välisen fyysisen kontaktin väheneminen koronapandemian aikana, mikä taas voisi lisätä tartuntoja.

Clark myös totesi, että vaikkei tähän asti raportoidut A-streptokokkibakteerin aiheuttamat infektiotapaukset näyttäisikään liittyvän toisiinsa, pitää hän uusien tapauksien ilmenemistä tulevina viikkoina ja kuukausina mahdollisena.