logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Jokerien kannattajat pitävät omistajanvaihdosta positiivisena: ”Ihan ehdottomasti hyvä asia”

Kiekkolegenda Jari Kurrin nousu jääkiekkoliiga KHL:ssä pelaavan Jokerien taustayhtiön Jokerit Hockey Club Oy:n ainoaksi omistajaksi miellyttää seuran kannattajayhdistyksen Eteläpääty ry:n aktiiveja.

”Ihan ehdottomasti hyvä asia. Sinänsä en ollut yllättynyt, että Kurri on siellä omistajataustassa mukana, mutta se sata prosenttia tuli kyllä pienenä yllätyksenä”, Eteläpääty ry:n hallituksen jäsen Roope Räty kertoi lauantaina iltapäivällä.Entinen pääomistaja Harry Harkimo luopui omistajuudesta perjantaina, jolloin kaikki Jokerien taustayhtiön osakkeet siirtyivät Kurrin omistukseen.

51,02 prosenttia osakkeista omistanut Harkimo hankki ennen kauppaa itselleen myös venäläis-suomalaisten liikemiesten Gennadi Timtšenkon ja Roman Rotenbergin noin 49 prosentin osuuden.”Kyllähän se on imagollisesti tärkeää, että Jokerit on taas sataprosenttisesti suomalaisessa omistuksessa. Sitä suomalaisuutta tässä nyt tuodaan eteenpäin, ja se on varmasti [kaupan] tärkein asia”, Räty näki.

Hän kommentoi myyntijärjestelyjä HS:lle Eteläpäädyn hallituksen puolesta sen jälkeen kun hallitus oli keskustellut asiasta.


Jokerien kannattajien suhde Timtšenkoon ja Rotenbergiin oli ajoittain myrskyisä.

”Kyllähän se on ihan julkisestikin tiedossa, että ei me olla heistä niin hirveästi välitetty, eikä näitä heidän kaikkia episodejaan olla hirveästi arvostettu”, Räty sanoi.

Hartwall Arenan vieraskopin maalaaminen Pietarin SKA:n väreihin, SKA:n fanituotteiden myyminen hallissa sekä SKA:n maalilaulun soittaminen joukkueen tehdessä maalin Jokereita vastaan olivat punainen vaate kannattajille.

Kolme vuotta sitten kannattajat protestoivat Rotenbergiä vastaan rottaongelmaan viittaavilla ”RRat Problem” -paidoillaan. Seura yritti ensin kieltää sekä paidat että rotta-aiheisen lakanan katsomosta.Paluu kokonaan suomalaiseen omistukseen voi lisätä yleistä kiinnostusta Jokereita kohtaan.

Toisaalta suuri joukko suomalaisia pitää KHL:ää yhtenä venäläisen pehmeän propagandan muotona ja Jokereita osana propagandakoneistoa.”Mitä tuossa sosiaalista mediaa ja keskustelupalstoja on lukenut, niin kyllähän tämä vaikuttaa siltä, että tämä lisää kiinnostusta”, Räty uskoo.

”Eteläpäädyllä pistettiin viime vuonna pakettia uusiksi. Meillä on ollut semmoinen tosi hyvä pöhinä, ja on muutenkin kutina, että ensi kaudesta tulee hyvä. Tämä antaa sille lisäbuustia vielä ennestään, näin uskoisin.”


Jokerit on tehnyt KHL:ään liittymiseen jälkeen kymmenien miljoonien eurojen yhteenlasketut tappiot.

Miinusta on kertynyt viivan alle tasaisesti noin kymmenen miljoonan euron vuositahdilla. Jokerit aloitti KHL:ssä kaudella 2014–2015, ja on nyt pelannut sarjassa viisi kautta.

Tappiot on toistaiseksi kuitattu rahoitussopimuksen mukaisesti venäläisellä rahalla. Kurri kertoi perjantaina, että Jokereissa pyritään tekemään asioita jatkossa paremmin taloudellisesti ja urheilullisesti.

”Venäläinen raha on pois. Suomalaisten rahoituskumppanien kanssa ovat neuvottelut meneillään. Niiden kanssa tulemme myöhemmin ulos”, Kurri sanoi.

Nimenomaan suomalaisia rahoittajia etsivän seuran on vähintään haastavaa löytää kotimaasta sijoittajia raskaasti tappiolliseen liiketoimintaan.

Energiayhtiö ST1:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen tukee suomalaista juniorijääkiekkoa vuosittain miljoonalla eurolla. Rahastosijoituksella tuetaan vähävaraisten perheiden junioreita.

Anttonen ei halunnut lauantaina arvioida HS:lle Jokerien kiinnostavuutta suomalaisen rahoittajan silmin.

”En osaa kyllä yhtään sanoa, enkä ole ehtinyt pohtia asiaa. Uutinen tuli eilen, ja näin sen jossain, mutta en ole ehtinyt käyttää asiaan oikeastaan sekuntiakaan”, hän sanoi.

”En tunne kovin hyvin sitä, miten tuo KHL sinänsä voi olla mahdollisuus markkinointikanavana, ja minkälaisille yrityksille. Minulla ei kyllä ole kompetenssia tuota arvioida.”


Jokerien siirtyminen kokonaan Jari Kurrin omistukseen ei ainakaan tuoreeltaan herättänyt pelkoja tai uhkakuvia aktiivikannattaja Roope Rädyssä.

”Jos realisti on, niin ainahan kaikessa on omat uhkakuvansa, mutta aika vakuuttavasti Kurri selitti sen tilanteen. Ei meillä ole syytä, miksi emme uskoisi siihen, että rahoitus on esimerkiksi kunnossa ja näin pois päin.”


Themes
ICO