Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jonna myy ruumiskylmiötä kahdelle – miksi?

”Ruumiskylmiö kahdelle. Päällekkäiset lavetit 2 kpl. Ei ole ollut vuosiin käytössä”.

Kanta-Hämeessä asuvan Jonnan ilmoitus internetin huutokauppojen ”Muihin osastoihin sopimattomien” osastolla lienee Black Fridayn, mustan perjantain, erikoisimpia tai osuvimpia kodinkonetarjouksia.

Raatokomeron lähtöhinta on pyöreät nolla euroa. Nouto Riihimäeltä.

Asiaankuuluva kaappi luurangoille? Viileämpi vaihtoehto pariskunnan joulusaunalle? Astetta persoonallisempi kylmäarkku? Jatkoaika omalle parasta ennen -päiväykselle vai ihan vain säilytystilaa kaiken varalta?

Soitetaan Jonnalle nettikirppisten ja verkko-ostamisen kultakauden hengessä lisätietojen toivossa.

Toivon, että puhelu tulee nyt oikealle ihmiselle. Onko teillä myynnissä ruumiskylmiö?

– On. Tai nyt se annetaan. Jos joku sen on valmis ostamaan, niin saahan siitä maksaakin.

Onko se hyvä ruumiskylmiö?

– Kyllä se on joo.

Miksi luovutte kylmiöstä?

– Tila, jossa se nyt on, pitää saada tyhjäksi. Nyt siitä täytyisi luopua, jos se jollekin kelpaa.

Miltä vuodelta ruumiskylmiö on? Onko merkkiä tiedossa?

– Tähän hätään en merkkiä muista. Se on vanha. Se on aikoinaan ollut käytössä vanhainkodissa. Olen ostanut sen huutokaupasta joskus vuosia sitten.

Kumpi on päällä? Jonnan ruumiskylmiössä on kaksi päällekkäistä lavettia. Jonnan kotialbumi

Kuinka paljon kylmiötä on käytetty?

– En osaa ottaa kantaa. Minä en ole käyttänyt sitä kylmenemistarkoituksiin, enkä ole itse siellä ollut. Jollakin oli siellä joskus vissiin kaljat. Se on ollut meillä enemmän rekvisiittana käytössä. Minulla on myös ihan ruumisarkkua ja sen sellaista. Ruumisautosta luovuin juuri. Se on vähän sellaista teemakalustoa ja keräilytavaraa. Ei tässä ikinä ole oltu ihan tavan tallaajia. Kaikkea erikoista on pitänyt aina olla. Onkohan päässä ruuvia löysällä? En osaa sanoa. Mitä erikoisempi tai hullumpi juttu, sen mielenkiintoisempi se on.

Onko kulumaa tai hajuhaittaa?

– Ei kyllä ole. Edellinen, joka on sen käytöstä poistanut, on ilmeisesti putsannut sen niin hyvin, että hajuhaittoja ei ole. Se on sisältä todella siisti. Hieman pölyä on toki.

Milloin kylmiö on pesty viimeksi?

– Varmaan muutama vuosi sitten, kun ostin sen.

Miten ruumiskylmiöitä huolletaan?

– Se pitäisi varmaan kysyä joltain ruumiskoneen huoltajalta.

Onko mittoja? Paljonko kylmiö painaa?

– En osaa ottaa kantaa. Silloin kun olen sen itse kuljettanut, sitä pystyi kuljettamaan pumppukärryillä. Mutta se vaatii aika ison kaluston, vähintään kuorma-auton.

Ruumiskylmiö toimii sähköllä. Jonna ei kuitenkaan takaa, että se toimii alkuperäistarkoituksessa, jos sen haluaa ostaa esimerkiksi hautausurakoitsija. Jonnan kotialbumi

Millaisen lämpötilan kylmiöön saa? Onko vaara, että ruumis tai kaljat pääsevät esimerkiksi jäätymään?

– Luulen, että tuolla vehkeellä ei ihan jäähän asti saa. Se on sopiva lämpötila, tosin riippuen siitä, mitä siellä haluaa säilyttää. Vainajien säilytykseen en osaa sanoa, mikä on optimilämpötila, mikä sen pitäisi olla. Kyllä se ainakin viimeksi on toiminut, kun se poistettiin käytöstä.

Mikä on ruumiskylmiön energialuokka? Paljonko se kuluttaa sähköä? Sähkön hinta on nyt kovasti tapetilla.

– Niin. Sen kun tietäisi, viisas ihminen olisi. En ole pistänyt sitä pitkään aikaan sähköihin. Se on mielenkiintoinen kysymys ja pitäisi ihan laskea.

Kenelle suosittelisit ruumiskylmiön ostamista?

– Sellaiselle ihmiselle, joka ei pienestä hätkähdä. Ei sähkölaskusta tai itse laitteesta. Jos kaluste mahtuu tilaan, sehän olisi ihan mainio esimerkiksi teemabileisiin. Uskoisin, että hän tietää kyllä, kuka tämän haluaa.

Onko tullut kyselyjä?

– Ei vielä. Laitoin tämän aika nopealla aikataululla myyntiin. Ei se ole ehtinyt olla kuin muutamia päiviä. Sitä pitäisi vähän markkinoida. Ehkä se olisi mennyt ennen halloweenia paremmin kaupaksi. Mikäli niitä ei tule, minun täytyy tilata kalusto, ja siirtää se mahdollisesti kotiini.

Onko vielä jotain, mitä haluaisitte ilmoituksesta sanoa?

– Tarkoitus ei ole halveksua ketään tai loukata vainajia. Mistään pilailusta ei ole kyse. En myöskään pysty lupaamaan, että se toimii siinä käytössä, jos sen haluaisi vaikka hautausurakoitsija ostaa. En pysty takaamaan, että se on tämän ajan standardien mukainen alkuperäistarkoitukseen. Kuolemaa voi ajatella eri näkökulmista. Tässä ei ole tarkoitus olla epäkunnioittava. Tätä saa tulla myös kokeilemaan, jos on nopea.