Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Juha Sipilän kimppuun hyökännyt mies tuomittiin vankilaan – uhkasi viiltää poliisin kurkun auki

Entisen pääministerin Juha Sipilän (kesk) pahoinpitelystä viime vuonna tuomittu 39-vuotias mies on passitettu vankilaan lukuisista rikoksista.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen syyskuun 29. päivänä kolmen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen vuosina 2020–2022 tapahtuneista rikoksista.

Rikoksia on yhteensä seitsemän. Kokonaisuuteen sisältyvät muun muassa varkaus, virkamiehen vastustaminen, vahingonteko ja laiton uhkaus.

Uhkasi tappaa poliisin

Käräjäoikeuden teonkuvauksen mukaan mies oli käyttäytynyt uhkaavasti poliisia kohtaan syyskuussa 2020. Poliisipartio oli ottanut miehen kiinni Helsingin päärautatieasemalla, jolloin hän oli käyttäytynyt sanallisesti aggressiivisesti poliisia kohtaan.

Teonkuvauksen mukaan poliisipartio oli lähtenyt kuljettamaan miestä Töölön säilytyssuojaan. Matkan aikana mies oli potkinut poliisiauton etupenkkiä sekä uhannut sanallisesti useita kertoja poliisia muun muassa kurkun auki viiltämisellä ja tappamisella.

Töölön säilytyssuojalla mies oli vastustanut poliisipartion taluttamista rimpuilemalla ja tönimällä poliiseja. Tuomio tuli virkamiehen vastustamisesta.

Jaloviinapulloja baarista

Rikoskokonaisuuteen liittyy myös kaksi varkautta peräkkäisinä päivinä huhtikuussa 2021. Oikeuden mukaan mies oli tunkeutunut Helsingin keskustassa sijaitsevaan anniskeluravintolaan lukitsemattoman hissin kautta baarin aukiolojen ulkopuolella.

Mies anasti ravintolasta peräkkäisinä päivinä ainoastaan 18,39 euron arvoiset jaloviinapullot ja poistui paikalta omaisuus mukanaan. Varastetut pullot olivat jääneet kateisiin ja oikeus tuomitsi miehen korvaamaan ne takaisin ravintolalle.

Tuorein rikos tapahtui tämän vuoden helmikuussa, kun mies oli uhannut fyysisesti Mikael Agricolan kirkossa suntiona toiminutta henkilöä.

Miehellä oli rikostaustaa jo ennen Sipilän pahoinpitelyä. Helsingin käräjäoikeuden rangaistusmääräyksen mukaan hän oli uhannut tappaa HSL:n lipuntarkastajat keväällä 2021. Tästä hän selvisi 96 euron sakoilla.

Tästä oli kyse

Sipilään kohdistuneen pahoinpitelyn oikeudenkäsittely sai paljon mediahuomiota viime syksynä. Pahoinpitely tapahtui 7. tammikuuta eduskuntatalon lähistöllä Arkadiankadulla, kun Sipilä oli ylittämässä suojatietä. Poliisin mukaan vastaantulija löi kansanedustajaa nyrkein.

Oikeus määräsi miehelle pahoinpitelystä 80 päiväsakkoa, joka teki hänen tuloillaan yhteensä 480 euroa.

Pahoinpitelyjupakasta seurasi myös se, että eduskunnan kansliatoimikunta päätti irtisanoa eduskunnan pitkäaikaisen turvallisuusjohtajan Jukka Savolan. Savola oli luovuttanut Sipilän päällekarkauksesta valvontakameratallenteet MTV Uutisille.

Juha Sipilän pahoinpitely tallentui valvontakameran kuvaan.