Kasperi Kapanen hirmuiskussa, hurjasteli hattutempun St. Louisia vastaan – Coloradon vaikeudet syvenivät, Artturi Lehkoselle ylävartalovamma

Kasperi Kapaselle löytynyt pystäyttäjää St. Lousin toimesta. Suomalainen latoi hattutempun alle puoleen tuntiin Pittsburghin 6–2-voitossa. Aleksi Heponiemi iski kauden avausmaalinsa.

Jääkiekon NHL:ssä Pittsburgh Penguins voitti kotikaukalossa St. Louis Bluesin luvuin 6–2. Ottelun tähtipelaaja oli Pittsburghin Kasperi Kapanen, joka taiteili yhteensä kolme maalia.

Kapasen maaleista kaksi ensimmäistä syntyi ensimmäisessä erässä ja kolmen maalin ilta sai sinettinsä jo pelin puolivälissä toisessa erässä. Kaksi osumista oli ylivoimamaaleja. Yön hattutemppu on Kapasen uran toinen NHL:ssä.

Kapasen alkukausi oli vaisu, mutta viime aikoina suomalaislaituri on löytänyt uuden vaihteen peliinsä. Huippuvireessä oleva Kapanen on iskenyt nyt neljä maalia viimeiseen kolmeen otteluun.

Florida Panthers kävi hakemassa 5–1-vierasvoiton Seattle Krakenista. Floridan suomalaiset pääsivät kaunistelemaan voittolukemia kolmannessa erässä, kun 4–1-maalista vastannut Aleksi Heponiemi iski kauden avausosumansa Flordian paidassa. Eetu Luostarinen alusti Gustav Forslingin viimeisen maalin.

Carolina esitteli vahvoja otteita kaatamalla Los Angeles Kingsin maalein 4–2. Carolinan ykkössentteri Sebastian Aho latoi kauden kymmenennen osumansa maalin edustalta.

Sebastian Aho onnistui Kingsiä vastaan. Kuva: James Guillory-USA TODAY Sports/All Over Press

Artturi Lehkonen loukkaantui

Colorado Avelance kamppailee loukkaantumiskurimuksessa, joka syveni entisestään yön kierroksella. Artturi Lehkonen kärsi ylävartalovamman ja jätti kamppilun kesken, kun Boston löylytti hallitsevaa mestaria lukemin 5–1.

Kärkiketjujen hyökkääjiä on nyt sivussa neljä, Lehkosen ohella Gabriel Landeskog, Evan Rodrigues ja Valeri Nitshushkin. Puolustuspäästä sivussa ovat Bowen Byram ja Josh Manson.

Philadelphia Flyers hävisi kotonaan New Jersey Devilsille luvuin 3–2. Suomalaispelaajista Erik Haula nappasi ottelussa tehopisteen syöttämällä Devilsin kolmannen maalin ottelun kolmannessa erässä. Jack Hughes viimeisteli osuman.

Montreal Canadiensin ja Edmonton Oilersin kohtaamisessa Montrealin Joel Armia kirjattiin toiseksi syöttäjäksi Jevgeni Dadonovin maaliin. Ottelu päättyi Edmontonin voittoon 5–3.

Verkot helisivät Husson ja Kähkösen takana

Detroit Red Wings hävisi Las Vegas Golden Knightsille kotonaan 4–1. Maalissa Detroitin Ville Husso torjui 24 laukauksesta 21.

Vegas teki neljännen maalinsa tyhjiin, kun peliä oli jäljellä kolme minuuttia. Puolustaja Olli Määttä oli jäällä lähes 19 minuutin ajan.

Ottawa Senators voitti kotipelissään San Jose Sharksin ja peli päättyi 5–2. San Josen maalissa oli Kaapo Kähkönen, joka pelasi täydet peliminuutit ja torjui 34 kertaa.

Minnesota Wildin ja Anaheim Ducksin kohtaaminen päättyi voittolaukauskilpailun päätteeksi 5–4 kotijoukkue Minnesotan voittoon.

Anaheimin Urho Vaakanainen oli ottelun ainoa suomalaispelaaja. Hän oli jäällä reilut 20 minuuttia ja laukoi kahdesti kohti maalia mutta jäi pisteittä.