Finland

Kauppakeskus Triplan johtaja yleisten tilojen sulkemisesta: On tärkeää noudattaa rajoituksia, mutta yhtä tärkeää on se, että kauppakeskus pysyy auki

Suomen Kauppakeskusyhdistys peräänkuuluttaa sitä, että liikkeissä on voitava rajoituksista huolimatta asioida normaalisti.

Kati Kivimäki on kauppakeskus Triplan johtaja.

Kauppakeskus Mall of Triplan johtaja Kati Kivimäki sanoi, että Triplassa noudatettiin suositusta sulkea yleisiä istumatiloja.Markku Rantala / Yle

Sosiaali- ja terveysministeriö suosittelee kauppakeskusten yleisten tilojen sulkemista siten, että liikkeissä pystyy asioimaan tavalliseen tapaan.

Helsinkiläisen Mall of Triplan kauppakeskusjohtaja Kati Kivimäki sanoo, että kauppakeskukset ovat jo keväästä asti tehneet kovasti töitä turvallisuuden lisäämiseksi.

– Joka paikasta löytyy käsidesiä ja pidetään turvaväliä. Täällä siivotaan kosketuspintoja koko ajan erityisellä aineella, joka pitää pinnat puhtaina pitkään.

Ministeriön uusimman suosituksen jälkeen Triplassa suljettiin yleisiä istuma-alueita, ja leikkipaikka laitettiin kokonaan kiinni. Kivimäki uskoo, että kauppakeskuksen yrittäjillä riittää ymmärrystä näillekin suosituksille.

– Kaikki ovat samassa veneessä. Nyt kun me toimimme näiden rajoitusten mukaisesti niin emme joudu tekemään entistä rajumpia rajoituksia.

"Pandemiankin aikana oltava mahdollisuus asioida liiketiloissa"

Suomen Kauppakeskusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Sanna Yliniemi korostaa puolestaan sitä, että liiketoiminta ei saa häiriintyä uusista rajoituksista.

– Koronapandemiankin aikana asiakkailla on ehdottomasti oltava mahdollisuus asioida kauppakeskusten liiketiloissa.

Kati Kivimäki vetoaa asiakkaisiin, jotta nämä tulisivat jatkossakin asioimaan. Kauppias tarvitsee sitä, että palveluita käytetään.

– On tärkeää, että noudatamme näitä rajoituksia, mutta on yhtä tärkeää se, että kauppakeskus pysyy auki. Meidän tehtävämme on tarjota turvallinen ja esteetön kulku asiakkaille kauppoihin tai kuten meidän tapauksessamme julkisen liikenteen välineisiin.

Huomenna perjantaina monissa liikkeissä on joulusesongin avaava alennuspäivä Black Friday, joka saattaa aiheuttaa väentungosta joihinkin liikkeisiin.

– Toivomme, että asiakkaatkin tekevät töitä sen eteen, että tänne on turvallista tulla. Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä ja käsien desinfiointia. Uskomme, että näillä uusilla toimintamalleilla asiakkaan on turvallista täällä kauppakeskuksessa asioida, Kati Kivimäki sanoo.

Lue myös:

Pääministeri Marin: "Nyt on syytä tehdä ryhtiliike" – kauppakeskusten julkisia tiloja suositellaan suljettavaksi, HUS varoittaa terveydenhuollon ylikuormittumisesta

Football news:

Neymar is playing his 100th game for PSG. He has been at the club since 2017
Manchester United will not give van de Beek on loan. The club wants to keep the squad to fight for trophies
Pep about the Super League: We can't lose the national leagues. To create a super-Premier League, you need to reduce the number of participants
Derby midfielder Ayb has admitted to being depressed. Bellerin and Abraham supported the player
Liverpool scored 21 points less after 19 rounds of the Premier League than in the championship season. Only Chelsea have ever had a bigger difference
El Shaarawy joins Roma on loan. Medical check-up tomorrow
Milner on Liverpool: Self-pity and excuses won't help. YNWA is more important now than ever