Finland

Kimi Räikkönen joutui jumbotaisteluun – näin hän kommentoi Alfa Romeon tilannetta

Kimi Räikkösellä ja Alfa Romeolla on haasteita.

Räikkönen lähtee sunnuntain kisaan toiseksi viimeisestä eli 19. ruudusta.

Formula ykkösten MM-sarjan tämän kauden ensimmäinen aika-ajolauantai oli täysosuma Mercedeksen suomalaistähdelle Valtteri Bottakselle.

Bottas tykitti Itävallan gp:n aika-ajojen kolmannessa vaiheessa nappikierroksen, joka toi nastolalaiselle Spielbergin radan rataennätyksen ja F1-kauden avauskisan paalupaikan.

Suomalaiskonkari Kimi Räikkösen edustaman Alfa Romeon alkukauden rooliksi näyttää muodostuvan jumbotaistelu Williamsin kanssa.

Räikkönen lähtee sunnuntain kisaan toiseksi viimeisestä eli 19. ruudusta.

– Emme ole yhtä hyviä muihin talleihin verrattuna kuin viime vuonna. Se on realiteetti, ja meidän pitää katsoa, mitä on tehtävissä, Räikkönen pohdiskeli.

Ajoviikkoa mielin määrin hallinneet Mercedekset kävivät kovan kamppailun paalupaikasta, sillä seitsemännen MM-tittelin metsästyksen aloittanut Lewis Hamilton jäi suomalaisesta vain 0,012 sekuntia.

– Kaipasin ehdottomasti tätä adrenaliiniryöpyn tunnetta, jonka saa hakiessa näiden koneiden äärirajoja – se on niin hauskaa. Pystyin viimein parantamaan niitä pätkiä, joissa vauhtini vielä uupui ja saamaan hyviä kierroksia, ennen aika-ajoja hieman Hamiltonin vauhdista jäljessä ollut Bottas nautiskeli.

Bottas kaasutteli huippuaikansa 1.02,939 heti kolmannen vaiheen ensimmäisellä kierroksellaan. Vauhti oli päällä myös toisella kierroksella, mutta suomalaisen neljäs mutka meni leveäksi, ja Mercedes ajautui hiekalle.

Paalusija oli Bottakselle kolmas Itävallassa ja uran 12:s. Vuonna 2017 paalupaikka johti ykköspallille saakka myös Itävallan kilpailussa.

Kauden avausviikonlopun suurimpia puheenaiheita on ollut Mercedeksen uusi DAS-ohjausjärjestelmä, jonka talli on rakentanut tämän kauden autoonsa. Tapaus herätti porua jo talvitesteissä ennen koronaviruspandemiaa.

Red Bull -tallipäällikkö Christian Horner nosti järjestelmästä protestin perjantain harjoitusten jälkeen, mutta kilpailun tuomaristo antoi sille siunauksensa jo aikaisin lauantaina.

DAS:n avulla kuljettaja voi säätää etupyörien aurauskulmaa. Järjestelmän avulla kuljettajat saavat ilmanvastuksen pienemmäksi, mikä parantaa suoranopeuksia.

– Luulen, että tallimme valmistautui siihen, että jotkut muut tallit voivat pitää sitä (DAS:ia) laittomana. Itseäni asia ei huolettanut, sillä luotan talliini, Bottas kuittasi.

Aika-ajon kolmossijan nappasi Itävallassa kahtena viime vuonna voittanut Red Bullin Max Verstappen. Hollantilainen hävisi Bottakselle yli puoli sekuntia, mikä alleviivasi Mercedeksen ylivertaisuutta.

– Olen todella yllättynyt, millainen eromme on muihin talleihin nähden. Se, mitä olemme saaneet aikaan, on vakuuttavaa, Bottas kiitteli.

– Kisat ovat tietysti täysin eri tarinoita, ja olemme nähneet moneen otteeseen, että Red Bullilla on hyvä auto. Kilpailuissa vaikuttavat monet eri asiat, emmekä mekään ole pystyneet vertaamaan vauhtiamme muihin tiimeihin pitkien ajojaksojen aikana.

Kauden ennakko-odotuksiin nähden aika-ajojen kehnointa antia tarjoili Ferrari. Tallin tämän kauden jälkeen jättävä Sebastian Vettel jämähti toiseen jaksoon sijalle 11. Monacolainen Charles Leclerc ylsi sentään sijalle seitsemän.

– Meidän täytyy yrittää päästä näiden vaikeiden aikojen läpi, työskennellä tiiminä ja piristää toinen toistamme, Leclerc sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

McLarenin lupaava britti Lando Norris kiihdytti komeasti neljänneksi. Harjoitusten perusteella Mercedeksen yllätyshaastajiksi nostetut Racing Point -kuskit sen sijaan notkahtivat hieman, sillä Sergio Perez oli kuudes ja Lance Stroll yhdeksäs.

F1-kauden ensimmäinen kilpailu alkaa Itävallassa sunnuntaina kello 16.10 Suomen aikaa.

Football news:

Ake arrived in Manchester to undergo a medical for city. He will be bought for 39 million pounds
Sancho's salary at Manchester United is 17.6 million euros a year. In Borussia, he receives 6 million rubles. Borussia Dortmund Midfielder Jaydon Sancho has agreed with Manchester United about the size of a paycheck
Hasenhuttl is the best coach in the Premier League in July. He is the first Austrian to receive this award
Real can sell Hames to Atletico for 10-15 million euros (El Golazo de Gol)
Henrik Larsson on racism: I hope that we will be able to eradicate this huge problem. Evil will never overcome good
Manchester City wants to buy 5 more players this summer. The club is Interested in Lautaro and Felix
West ham midfielder Antonio is the best player in the Premier League in July. He scored 8 goals in 7 matches