Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kirja: Martina Aitolehden ja Esko Eerikäisen myrskyisä suhde päättyi monta kertaa – eräs erillään vietetty yö oli viimeinen niitti

Martina Aitolehti ja Esko Eerikäinen säntäsivät naimisiin vain kolmen kuukauden seurustelun jälkeen. Ero koitti neljä vuotta myöhemmin, kun Aitolehti lähti toisen miehen mukaan.

Martina Aitolehden ja Esko Eerikäisen neljän vuoden suhde oli osapuolten mukaan räiskyvä ja intohimoinen. Kuva:  Antti Hämäläinen / IS, Tea Karvinen / Lehtikuva, Ulla-Maija Lähteenmäki

Vuonna 2007 Miss Hawaiian Tropicina ja Alexei Eremenko juniorin salarakkaana tunnetuksi tulleen Martina Aitolehden ja Scandinavian Hunks -tanssija Esko Eerikäisen tiet kohtasivat.

Samassa Sedu Koskisen omistamassa yökerhossa työskennelleen kaksikon ystävyys syveni nopeasti rakkaudeksi. Eerikäisen ”röyhkeä itsevarmuus” teki Aitolehteen suuren vaikutuksen. Vielä he eivät osanneet aavistaa, että heistä tulisi yksi Suomen seuratuimmista julkkispareista.

Nyt 40-vuotias Aitolehti niputtaa Hippo Taatilan kirjoittamassa uutuuskirjassaan Martina – taistelija (WSOY) yhteen suhteen alun, lopun sekä välille osuneet kivikot ja riidat. Kirjassa pääsee ääneen myös Eerikäinen, joka sai lopulta maistaa katkeraa kalkkia, kun Aitolehti päätti edetä elämässään eteenpäin.

Suhteen alku oli kirjan mukaan täynnä intohimoa. Molemmat kiersivät omien tanssiryhmiensä kanssa Suomea ja yhteistä aikaa oli vähän. Puhelimet lauloivat ja jokainen erillään vietetty hetki tuntui ikuisuudelta. Molemmat kuitenkin heittäytyivät suhteeseen ”täysillä”, eikä mennyt kuin kolme kuukautta ennen sitä suurinta kysymystä.

– Oisinko ollut Kemissä tai Oulussa keikalla Hunksien kanssa, kun yhden pitkän puhelun päätteeksi heitin Marulle puoliksi vitsillä, että mitäs jos mentäis naimisiin. Maru kuitenkin siihen, että joo, totta hitossa me mennään. Kysyin, että ootsä tosissasi ja Maru nauroi, että oon, oon, Eerikäinen muistelee kirjassa.

Vastanaineet Esko Eerikäinen ja Martina Aitolehti eivät epäröineet tuoda suhdettaan julkisuuteen. Kuva vuodelta 2007. Kuva:  Rosamarie Särkkä

Pari meni naimisiin elokuussa 2007 maistraatissa, todistajiksi kutsuttiin parhaat kaverit. Kirjassa parin suhdetta kuvaillaan ”välimerelliseksi, intohimoiseksi ja räiskyväksi”.

Rakkautta ja intohimoa annosteltiin liekehtivällä lapiolla, mutta erimielisyyksien tullen paukkuivat ovet ja kaikuivat rappukäytävät. Neljältä karjuttiin kasvot punaisina, kuudelta tasoiteltiin hengitystä ja vaihdettiin nenäpusuja kainalokkain.

– Me puhuttiin toisillemme tosi rumasti. Sellaista ihan alatyylistä kielenkäyttöä, huudettiin ja nälvittiin. Muistan yhdenkin automatkan Helsingistä Kokkolaan, kun mä vaan huusin ja raivosin Eskolle koko matkan. Ei siinä ollut mitään järkeä. Ja sitten keikan jälkeen soitin ja oltiin molemmat ihan että moi kulta, Aitolehti muistelee kirjassa.

Eerikäiselle tämä sopi, mutta myöhemmin taakka kävi raskaaksi.

– Mä rakastuin Martinaan niin isosti juuri siksi, että hän ei ollut helppo persoona. Mä olin sellaisessa pisteessä elämässäni, että mä kaipasin nimenomaan haasteita parisuhteelta. Mitä tahansa muuta kuin harmaata, puolikuollutta elämää. Jos mun näkökulmasta jälkikäteen miettii, niin just ne piirteet, mihin mä Martinassa ihastuin, muodostui sitten pidemmällä aikavälillä ongelmaksi, Eerikäinen sanoo kirjassa.

Pari meni naimisiin maistraatissa kesällä 2007, mutta häitä juhlittiin vasta seuraavan vuoden elokuussa. Väliin mahtui yksi ero, yhteenpaluu ja häämatka. Kuva:  Tea Karvinen / Lehtikuva

Koetuksilta ei vältytty. Eerikäisen mielessä pyöri kauhuskenaarioita siitä, millaisille houkutuksille hänen vastavihitty vaimonsa keikkamatkoillaan altistui. Vuosi ensitreffien jälkeen, Kalajoen juhannusjuhlilla 2008, Eerikäisen pelot kävivät toteen, kun hän bongasi ”tyttöjen reissulla” olleen vaimonsa hotellin aamupalapöydästä Basic Element -yhtyeen keulahahmon Peter Theleniuksen seurasta.

Aitolehti kiisti kaiken ja väitti hänen ja Theleniuksen olevan vain ystäviä. Eerikäinen uskoi, mutta myöhemmin paljastui, että hän oli kuin olikin oikeassa.

– Mä kipuilin siinä kohtaa tosi isosti.Mä en tajunnut sitä vielä itse, mutta mä etsin jonkinlaista hätäuloskäyntiä suhteestani Eskoon. Meille tapahtui liian paljon liian nopeasti ja Peter oli salaihastus, ehkä jonkinlainen väylä tilanteesta pois, Aitolehti sanoo kirjassa.

Maistraatissa naimisiin menneen pariskunnan oli tarkoitus viettää hääjuhlaa samana kesänä Helsingin tuomiokirkossa. Häiden piti olla valtava mediatapahtuma, jonka juontajaksi oli buukattu ex-missi Lola Odusoga. Häät kuitenkin peruuntuivat, kun Aitolehti päätti lopulta hakea avioeroa ja Eerikäisen tehtäväksi jäi perua tuomiokirkon varaus. Aivan kaikkea ei kuitenkaan peruttu.

– Häävieraat olivat kuitenkin ottaneet vapaapäivän, joten päätin järjestää erobileet Kampin silloisessa Lux-yökerhossa. Aika moni häävieras saapui paikan päälle. Vaikka osa voivotteli, että mites nyt noin ja onpa surullista, hyvät bileet saatiin aikaan, Eerikäinen kertoo kirjassa.

Vuonna 2010 kuvattiin perheen elämää käsitellyt tosi-tv-sarja Martina & Esko: Isku Kolumbiaan. Kuva:  Rosemarie Särkkä

Myös Aitolehti saapui juhliin kaasonsa kanssa, ja eronnut pari sai asiansa illan aikana selvitettyä. Illan lopuksi Eerikäinen talutti Aitolehden yökerhon tanssilattialle ja otti hänet intohimoiseen syleilyynsä. Häämatkalle Eerikäisen synnyinseudulle Kolumbiaan lähdettiin kuin lähdettiinkin yhdessä.

Matkalla rakkaus kukoisti, ja Helsingin tuomiokirkosta löytyi peruutusaika elokuulta. Häitä edeltävänä iltana Aitolehdellä oli keikka, jonka päätteeksi hän päätyi vetämään omien sanojensa mukaan ”todella miehekkäät humalat”. Naimisiin meno pelotti.

Vain parin nukutun tunnin jälkeen Martina heräsi darrapäissään meikkiin ja kampaajalle. Aamiaisensa kanssa tuore morsian nautti pullollisen valkoviiniä. Oli taivaan onni, että Martina oli pyytänyt pikkubroidiaan Joonathania saattamaan hänet alttarille, koska käynti olisi muuten saattanut olla horjuvaa.

– Häät oli ihanat, en mä sitä sano. Kaikki oli periaatteessa tosi täydellistä ja juhlissa oli ihan kaikki meidän rakkaat. Oon mä silti miettinyt jälkikäteen, että onko hyvä mennä naimisiin, jos pitää sen vuoksi vetää turvakännit, Aitolehti pohtii kirjassa.

Molemmat halusivat lasta, ja kevättalvella 2009 julkisuudessa paljastettiin, että Aitolehti on raskaana. Pian tämän jälkeen kaksikon elämästä haluttiin tehdä tosi-tv-ohjelma, eikä heitä tarvinnut liiemmin siihen suostutella. Martina & Esko: Vauvakuumetta -sarja seurasi vanhemmiksi tulevan pariskunnan elämää, ja katsojaluvut olivat päätä huimaavia.

Aitolehti ja Eerikäinen kuvattuna yhdessä Miss Helsinki -finaalin lehdistötilaisuudessa maaliskuussa 2011. Lopullinen ero koitti saman vuoden lopulla. Kuva:  Jussi Nukari / Lehtikuva

Marraskuussa 2009, pitkän ja vaikean synnytyksen jälkeen, tytär Victoria tuli maailmaan. Siinä missä Eerikäinen halusi käpertyä perhepesään, halusi Aitolehti pian alun jälkeen jo suunnata katseensa kohti uraansa.

Perheen vauva-arkea, valvottuja öitä ja vauvalenkkejä, esiteltiin valtakunnallisessa televisiossa, mutta kolikolla oli myös kääntöpuolensa. Eerikäinen paljastaa pariskunnan riidelleen paljon aina, kun kamerat olivat pois päältä. Vaikeuksista huolimatta televisiosarja sai jatkoa – tuotantoyhtiö lähetti koko perheen Kolumbiaan kakkoskauden kuvauksiin. Ohjelman nimeksi tuli mahtipontisesti Martina & Esko: Isku Kolumbiaan.

Siinä missä edellinen Kolumbian-matka oli korjannut suhteen, repi tämä reissu siihen aiempaa suuremman railon. Riidat olivat entistä intensiivisempiä ja yhteiselo poukkoilevampaa.

– Ihan loppuun asti meillä oli valtavasti intohimoa, mutta meidän molempien impulsiivisuus teki suhteesta mahdottoman raskaan. Vaikka illalla saatettiin mennä tosi rakastuneina nukkumaan, ei koskaan voinut tietää, millainen seuraava aamu olisi tai oltaisiinko enää viikon päästä yhteydessä, Eerikäinen kuvaa kirjassa.

Lopullinen eropäätös ei kuitenkaan syntynyt vielä Kolumbiassa. Suomeen palattuaan Aitolehti matkusti joulun välipäiviksi Leville ison ystäväporukan kanssa. Siellä 28-vuotias perheenäiti tapasi 25-vuotiaan kiinteistöbisneksen perijän Stefan Thermanin, joka vei Aitolehden välittömästi mennessään.

Martina oli ymmärtänyt, ettei tahtonut vierelleen toppuuttelijaa, varoittelijaa ja esiliinaa. Ja miten väärältä tuntuikaan tahtoa jotain muuta ja aina vaan karata asetelmaa, kun vierellä oli jotain niin hyvää. Revontulet leiskuivat Kittilän kaamostaivaalla, valkoviini helmeili lasissa ja Martina tunsi kaikilla aisteillaan uuden kevään heräävän.

Martina Aitolehti ja Esko Eerikäinen kuvattuna tuolloin 6-vuotiaan Victoria-tyttärensä kanssa marraskuussa 2015. Aitolehdellä on myös vuonna 2012 syntynyt tytär Isabella liikemies Stefan Thermanin kanssa. Kuva:  Ulla-Maija Lähteenmäki

Pian vuodenvaihteen jälkeen Aitolehti ja Eerikäinen hakivat yhdessä avioeroa. Aitolehti pakkasi tavaransa ja muutti pikavauhtia pois pariskunnan yhteisestä kodista. Tuolloin puolitoistavuotiaan ”Vikken” huoltajuus jaettiin tasan vuoroviikoin. Aitolehti oli onnensa kukkuloilla, Eerikäinen otti tilanteen raskaasti.

– Minua hävetti ja vitutti. Olin aivan helvetin surullinen, vihainen ja katkera. Rypesin itsesäälissä ja mietin, miksi juuri minulle kävi näin ja mitä olin tehnyt väärin. Koin olevani luuseri, jolta toinen mies vei naisen ja perheen. Tilannetta pahensi se, että samaan aikaan menetin työni, Eerikäinen muisteli IS:n haastattelussa viime vuonna.

Lue lisää: Esko Eerikäinen makasi, itkeskeli ja dokasi, kun Martina Aitolehti löysi uuden miehen – ”Oman elämäni tsunami”

Eerikäinen kertoi, että mielessä kävi myös itsetuhoisia ajatuksia, jotka kuitenkin menivät nopeasti ohi. Oma tytär auttoi jaksamaan vaikeina aikoina.

– Pysyin järjissäni, kun olin Victorian kanssa, mutta muina aikoina olin heitteillä. Makasin, itkeskelin, dokasin ja olin siellä täällä naisten luona. En enää tiennyt, kuka olen ja mitä haluan isona tehdä, Eerikäinen kertoi.