Finland

Koripallo | Markkasen heitot eivät olleet upota millään: Jazzin tappioputki venyi neljään

Suomalainen teki koko avauspuoliskolla vain yhden pisteen mutta lopussa alle kahdessa minuutissa yhdeksän pistettä.

Sunsin puolustus yritti estää Jazzin Lauri Markkasen syötön Phoenixissa varhain sunnuntaina Suomen aikaa. Kuva:  Christian Petersen / AFP

Lauri Markkanen löysi heittovireen liian myöhään, kun Utah Jazz hävisi katkerasti yhdellä pisteellä 112–113 Phoenix Sunsin vieraana sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Jazz johti ottelua lähes koko ajan, kunnes Suns meni viimeisellä neljänneksellä ohi. Tulos venytti Jazzin tappioputken jo neljään otteluun, syksyn pisimpään. Alkukauden säväyttävin NBA-joukkue on valunut pikku hiljaa läntisen konferenssin keskikastiin.

Utah Jazzin Lauri Markkanen yritti heittää Phoenix Sunsin Deandre Aytonin yli. Kuva:  Christian Petersen / AFP

Markkasen sihti oli kauden toistaiseksi epätarkin, vaikka hän kokosi 15 pistettä. Hän osui vain neljällä pelitilanneheitolla 13:sta eli 30,8-prosenttisesti, yhtä huonosti kuin kaksi kierrosta aiemmin Detroit Pistonsia vastaan.

Vertailun vuoksi: Markkasen heitot ovat onnistuneet tällä kaudella keskimäärin 52,9-prosenttisesti.

Vaikeinta Markkasella oli avauspuoliskolla, jolloin hän hassasi jokaisen pelitilanneheittonsa – kolme kakkos- ja kolme kolmosyritystä. Puoliskon ainoa piste tuli toisella kahdesta vapaaheitosta.

Markkanen pääsi viimein vauhtiin tauon jälkeen upottamalla pari hyppyheittoa, joista erityisen näyttävä syntyi löytämällä tilaa täyden ympyrän käännähdyksellä taaksepäin.

Viimeisellä neljänneksellä Markkanen piti Jazzia mukana voittotaistelussa heittämällä yhdeksän pistettä alle kahteen minuuttiin – kahdella kolmosella ja kolmen vapaaheiton sarjalla – mutta aika loppui Jazzin näkökulmasta kesken.

Markkanen ylsi jo yhdeksättä kertaa tällä kaudella niin sanottuun tupla-tuplaan, sillä kaksinumeroisen pistesaaliinsa ohella hän nappasi kymmenen levypalloa. Niistä yhdeksän oli puolustuspäässä.

Suomalainen pelasi joukkueestaan eniten, lähes 36 minuuttia.

Utah Jazzin Lauri Markkanen (vas.), Kelly Olynyk ja Malik Beasley olivat myöhässä, kun Deandre Ayton donkkasi Phoenix Sunsille. Kuva:  Christian Petersen / Lehtikuva

Utah Jazzin kelpo sijoituksen arvoa nostaa, että se on pelannut vieraskentällä peräti 14 ottelua 22:sta. Viidestä viime ottelusta neljä on ollut vieraissa.

Jazz on voittanut kotona kuusi ottelua kahdeksasta mutta vieraissa vain kuusi neljästätoista.

Jatkuvaan matkustamiseen tulee viimein tauko ja Jazz pääsee hyödyntämään kotietuaan, sillä peräti kuusi seuraavaa ottelua ovat Salt Lake Cityssä.

Seuraavassa ottelussa tiistaiaamuna Suomen aikaa Jazz isännöi Markkasen entistä joukkuetta Chicago Bullsia.