Finland

Koronavirus varjosti itsenäisyyspäivän juhlintaa Yhdysvalloissa – tartuntamäärät jälleen uusiin ennätyksiin

Terveysviranomaiset kehottivat ihmisiä olemaan varovaisia juhlinnassaan tai pysymään kotona.

Yhdysvaltain lippu liehuu itsenäisyyspäivänä Venice Skate Park -skeittipuistossa.

Yhdysvaltain lippu liehui itsenäisyyspäivänä Venice Skate Park -puistossa, joka sijaitsee suljetun rannan vieressä Venicessä, Kaliforniassa.Mario Tama / AFP

Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivän juhlintaa varjostivat edelleen lisääntyvät koronatartunnat.

Floridassa tilastoitiin päiväkohtainen ennätys uusissa tartunnoissa, kun osavaltion terveysviranomaiset kertoivat 11 458 tartunnasta. Lauantai oli jo kolmas päivä peräkkäin, kun uusien tartuntojen lukumäärä ylitti 10 000 rajan Floridassa.

Floridan päiväkohtaiset tartuntamäärät ovat korkeampia kuin yhdessäkään Euroopan maassa kevään aikana, jolloin koronavirus levisi voimakkaimmin.

Texasin osavaltiossa tilastoitiin myös ennätyksellisen korkea päiväkohtainen tartuntaluku, 8258.

Yhteensä 14:sta osavaltiossa on todettu nousua päiväkohtaisissa koronatartuntaluvuissa heinäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien.

Kaikkiaan Yhdysvalloissa todettiin lauantaina yli 50 000 koronatartuntaa, Johns Hopkins -yliopiston laskelmista selviää.

Terveysviranomaiset ovat olleet hädissään tartuntojen lisääntymisestä, joka on korostunut varsinkin Yhdusvaltojen eteläisissä ja läntisissä osavaltioissa. Viranomaiset kehottivat etukäteen ihmisiä olemaan varovaisia itsenäisyyspäivän eli heinäkuun 4. päivän juhlinnan suhteen tai yksinkertaisesti pysymään kotona.

Korona ei perunut juhlintaa tai perinteitä kokonaan

Itsenäisyyspäivän paraateja peruttiin ympäri maata ja ihmiset ovat pitäneet grillijuhlia pienemmässä mittakaavassa siinä pelossa, että koronavirus leviää juhlimisen seurauksena.

Tästä huolimatta pääkaupungissa Washingtonissa Valkoisen talon juhlallisuuksia vietettiin presidentti Donald Trumpin johdolla. Valkoisen talon juhlan vierailla ei näkynyt kasvosuojia, eikä turvaetäisyyksistä välitetty.

Muualla pääkaupungissa juhlaväkeä oli kokoontunut selvästi vähemmän kuin viime vuonna.

Kalifornian ja Floridan osavaltiot sulkivat perjantaina rannat, jotka ovat tyypillisesti ääriään myöten täynnä itsenäisyyspäivänä.

– Kannattaa olettaa, että jokainen ympärilläsi oleva ihminen voi antaa koronatartunnan, Los Angelesin pormestari Eric Garcetti varoitti.

Koronavirus ei kuitenkaan estänyt kaikkien itsenäisyyspäivän perinteiden noudattamista. Esimerkiksi New Yorkissa järjestettiin vuosittainen hot dogien eli nakkisämpylöiden syöntikilpailu. Tänä vuonna kilpailu järjestettiin poikkeuksellisesti sisätiloissa, kun normaalisti se on järjestetty Coney Islandin kävelysillalla.

New Yorkissa pidetään myös kiinni itsenäisyyspäivän ilotulituksesta, joka oli tarkoitus televisioida suorana. Monissa muissa kaupungeissa, kuten Indianapolisissa, Atlantassa ja Nashvillessä, ilotulitus kuitenkin peruttiin.

Aiheesta lisää:

Trump piti itsenäisyyspäivän puheensa kireissä tunnelmissa – Mount Rushmorella intiaaniaktivistien mielenosoituksia

Texasilaiset määrättiin pitämään kasvomaskia – korona ankeuttaa Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän

Yhdysvalloissa koronatartunnat jälleen uusiin ennätyksiin, grafiikat havainnollistavat tartuntojen kasvun "aurinkovyöhykkeellä"

Lähteet: Associated Press, AFP

Football news:

Raheem sterling: Looking for tickets to Lisbon. From the 10th to the 24th. Retweet if you can help
Pep Guardiola: Gabriel is the best player of matches with Real Madrid
Three heroes of Lyon in the match with Juve – among them the defender, whom the fans drove in the fall
Manchester City and Lyon will meet in the 1/4 final of the Champions League on August 15 at Jose Alvalade
Photo of Pep and Zizou – just a gift for Showsport users
Ronaldo was eliminated so early from the Champions League for the first time in 10 years, although he tried very hard – in the playoffs for Juve, only he scores
Rudi Garcia: to Pass Juventus is a feat. The most pleasant defeat in my career