Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Krista Pärmäkoski lataa jämerän mielipiteen Venäjän hiihtotähtien kohtelusta

Suomen hiihdon kiintotähden mielestä on oikein, etteivät venäläiset saa osallistua kansainvälisiin kilpailuihin ensi kaudella.

Marraskuun lopussa alkavassa maastohiihdon maailmancupissa tai Planican MM-kisoissa helmi-maaliskuussa ei tällä tietoa nähdä venäläisiä hiihtäjiä.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe kertoi maan hiihtopannan jatkumisesta perjantaina puhuttuaan asiasta ensin Kansainvälisen hiihtoliiton Fisin toimitusjohtajan Johan Eliaschin kanssa.

Suomen Krista Pärmäkoski kommentoi venäläiskollegoidensa kohtaloa Ilta-Sanomille lauantaina. Hänen kantansa oli selvä.

– Minun mielestäni on oikea päätös, etteivät he pääse kisoihin, Pärmäkoski sanoi.

Lue lisää: Tieto leviää Venäjällä: hiihtotähdet saivat tylyn ilmoituksen

Fis ilmoittanee virallisesta kannastaan syyskongressinsa yhteydessä 22. lokakuuta. Kaikki merkit viittaavat siihen, etteivät venäläiset ole tervetulleita takaisin kansainvälisille laduille, sillä hyökkäyssota Ukrainassa ei ole laantumaan päin.

– Kun mietitään, mikä tämä maailmantilanne nyt on, niin olisihan se väärin, jos venäläiset olisivat mukana. Ei tätä voi ajatella vain urheilun kannalta, koska urheilu on osa muuta maailmaa. Urheilun rintamalla pitää taistella myös vastaan, Pärmäkoski, 31, totesi

Pekingissä perinteisen kympin olympiapronssille sauvonut Pärmäkoski myönsi yllättyneensä, kun viime viikolla kantautui tietoja, joiden mukaan Fis harkitsisi venäläisten mukaan ottamista ensi talven kisoihin.

Lue lisää: Venäläiset takaisin hiihdon maailmancupiin jo tänä vuonna? Hiihtopomolta kova linjaus

Suomen hiihtoliitto teki omat johtopäätöksensä ja ilmoitti nopeasti, että sen kanta venäläisten paluuseen on ”ehdoton ei”.

– Se on hyvä kanta ja allekirjoitan sen täysin. Hienoa, että on reagoitu ja uskallettu antaa ääni kuuluviin, Pärmäkoski painotti.

Pärmäkosken mukaan Suomen hiihtäjät eivät ole keskustelleet paljoakaan venäläisten mahdollisesta paluusta – tai nyttemmin sen kumoamisesta.

– Meillä on ollut koko ajan tieto, etteivät venäläiset palaa ja kaikki ovat pitäneet sitä ainoana oikeana ratkaisuna. Toki moni todella kova urheilija jää nyt ulkopuolelle, mutta tämä asia on nähtävä isommassa kuvassa.

Kansainvälinen hiihtokausi alkaa 25. marraskuuta Kuusamon Rukalla.