Tuomioon johtaneet Pahoinpitelyt tapahtuivat loppuvuodesta 2016 yksityisessä palvelukeskuksessa Kaakkois - Suomessa .

Erityisohjaaja oli todistajana kuullun työtoverin mukaan läpsäissyt ensimmäisellä kerralla 13 - vuotiasta poikaa ylävartaloon . Todistaja kertoi pojan säikähtäneen tilanteessa . Erityisohjaaja sanoi nostaneensa kätensä suojatakseen itseään .

Toisella kerralla erityisohjaaja oli todistajan mukaan läpsäissyt samaa poikaa poskelle . Poika oli ollut katsomassa elokuvaa .

- Läpsäisy ei ollut kovin kova, mutta ei myöskään taputus, todistaja kuvaili .

Todistaja oli hämmentynyt tilanteesta ja kertonut siitä myös esimiehelle .

8 - vuotias poika juoksi todistajan mukaan kohti erityisohjaajaa kädet nyrkissä ja vihaisen näköisenä . Erityisohjaaja potkaisi lasta jalkaan .

Poika kaatui .

Toisella kerralla sama poika oli pudottanut lasilyhdyn, joka oli mennyt rikki . Poika oli sen jälkeen lyönyt erityisohjaajaa takaraivoon .

Todistajan mukaan erityisohjaaja kosti iskun läpsäisemällä lasta takaraivoon aika voimakkaasti . Lapsen ilme muuttui surulliseksi .

Erityisohjaaja valitti käräjäoikeudessa, että hän ei enää muista tapahtumia kovin hyvin . Hän kiisti pahoinpitelyt, mutta kertoi tunnustaneensa asiakkaiden läpsimisen työnantajalle .

Käräjäoikeus antoi tuomiossaan painoarvoa todistajien kertomuksille .

- Todistajat ovat kirjanneet tapahtumat melko pian niiden tapahtumisen jälkeen ja kumpikin on kertonut, että ne ovat jääneet mieleen, koska ne olivat poikkeuksellisia, käräjäoikeus toteaa .

Oikeuden mielestä ei ole käynyt ilmi, että erityisohjaaja olisi toiminut hätävarjelutilanteessa, koska hänen koulutuksensa ja asianomistajien ikä huomioon ottaen tilanteissa olisi ollut myös mahdollisuus toimia toisin . Käräjäoikeus muistutti tuomiossaan, että nainen on ollut osaltaan vastuussa lasten turvallisuudesta .

Käräjäoikeus on tuominnut yli 50 - vuotiaan erityisohjaajan 50 : een 12 euron päiväsakkoon eli maksamaan 600 euroa . Lisäksi nainen velvoitettiin korvaamaan valtiolle 347 euroa todistelukustannuksia .