logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Leijonat palkitsi isänpäivän jättiyleisön maukkaalla voitolla Ruotsista

Suomi–Ruotsi 2–1

Leijonat otti isänpäivän kaivatun voiton Ruotsista jääkiekon Karjala-turnauksessa.

Suomi löi taululle 2–1-lukemat peräti 12 443 katsojan edessä. Ainakin kiekko kiinnosti pyhäviikonloppuna, ja varsinkin Leijonat.Puolustaja Mikko Lehtonen ja Miro Aaltonen tekivät Suomen maalit, ja maalivahti Harri Säteri hoiti vaadittavat torjunnat.

Ottelu alkoi niin kuin kotikentällä pitikin. Leijonat pyöritti karusellia ja ruosalaiset elivät pitkillä kiekoilla.Vain 3.46 minuuttia oli pelattuna, kun Jokerien duo iski. Henrik Haapala syötti ja puolustaja Mikko Lehtonen nousi tekemään näppärän maalin alanurkkalaukauksellaan.

Jos oli Lehtosen hiipiminen maalille täydellisesti ajoitettu, oli Haapalan syöttö yhtä oikea-aikainen.

Leijonien pelaamisessa jäi paljon hihaan. Yritystä riitti, mutta yhtä paljon peli katosi kaukalon kulmiin.Tre Kronor kylvi alussa pitkiä kiekkoja, mutta sinikeltaiset väänsivät otteen itselleen, kun peli rullasi eteenpäin.

Toisen erän kuudennella minuutilla Leijonien toinen maali putosi kuin tyhjästä. Suomi sai ylivoiman, joka ei ehtinyt lähteä edes rullaamaan, kun Miro Aaltonen ohjasi Teemu Turusen syötöstä kiekon ohi Adam Reidebornin.

Maalit ja maalipaikat olivat Leijonilta vähissä.Samanlainen niukkuus vallitsi nyt kuin viime keväänäkin. Maaleja tuli suurin piirtein niin niukasti kuin otteluiden voittamiseen tarvitaan.

Toisesta erästä eteenpäin maalivahti Harri Säteri alkoi saada vähän kiirettä lisää omalle työpaikalleen.Kolmannen erän alussa Leijonat teki kolmannen maalin, ja alkoi mahdottoman pitkä minuuttikausia kestänyt videorumba.

Ensin maali hyväksyttiin, sitten hylättiin. Ensimmäisen videotarkistuksen jälkeen maali kelpasi, toisen jälkeen ei, kun Ruotsin valmentaja Johan Garpenlöv vaati tarkistusta maalivahdin häirinnästä.

Ei mitään järkeä. Eikö näitä kaikkia voisi katsoa kerralla?

Laitahyökkääjä Teemu Hartikaista katsoessa oli pakko ihmetellä, miten hän latoo KHL:ssä isoja tehopisteitä vuodesta toiseen. Tämäkin kausi on lähtenyt käyntiin kahdeksalla maalilla.

Karjala-turnauksessa Hartikainen pelasi kaksi ottelua ja tuntui olevan vähän kadoksissa.

Keskushyökkääjä Aaltonen kuuluu vähän samaan sarjaan Hartikaisen kanssa. KHL:ssä tulee tehoja, mutta maajoukkueessa on vaikeampaa. Ruotsi-ottelun iltansa Aaltonen pelasti ohjausmaalillaan.

Ruotsi pelasi Karjala-turnauksen läpi joukkueella, jonka pelaajille ei paljon soitella, kun kevään lopullista MM-ryhmää kootaan.

Tre Kronorilla oli viisi pelaajaa Ruotsin liigan, SHL, pistepörssin 25 parhaan joukosta.

Ei näitä joukkueita pistepörsseistä poimita, mutta paljon jäi pelaajia kotiin odottamaan kauden muita tapahtumia.


Themes
ICO