logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Leijonat saa Ruotsin vastaansa kohtalonotteluun! Tässä ovat MM-kisojen puolivälierät

Lohkonsa kakkossijalle päätyneen Suomen puolivälierävastukseksi ratkesi myöhään tiistai-iltana länsinaapuri Ruotsi.

Tre Kronor kärsi Venäjälle 4–7-tappion ja oli näin ollen B-lohkon kolmas.

MM-kisojen puolivälierät:

Puolivälierät pelataan torstaina kello 17.15 ja 21.15. Otteluiden alkamisajankohdat päivitetään tähän artikkeliin, kun IIHF tiedottaa niistä.


Välieräparit määräytyvät siten, että parhaiten lohkovaiheessa pärjännyt jatkoon menevä maa saa vastaansa heikoimman. Jatkopeleissä ei siis ole tänä vuonna ennalta määriteltyä kaaviota.

Hurjasta nimilistastaan huolimatta Ruotsi ei säkenöinyt missään nimessä lohkovaiheessa. Se kaatoi vihellellen heittopussit Norjan, Itävallan ja Italian, mutta muiden kanssa oli tahmeampaa. Latvian se nujersi vaivoin 5–4, Sveitsin 4–3 ja kärsi tappiot Tshekille 2–5 ja Venäjälle 4–7.

Suomen ja Ruotsin ottelut ovat olleet harvinaisuuksia viime vuosina. Maat ovat kohdanneet tällä vuosikymmenellä MM-kisoissa vain kolmesti – kaikki pudotuspeleissä. Suomi voitti finaalin 2011 ja Ruotsi välierät vuosina 2013 ja 2017.

Edellisen kerran naapurista otettiin mittaa puolivälierävaiheessa peräti 16 vuotta sitten. Tuolloin Ruotsi nousi ikimuistoisella – ja yhä niin katkeralla – tavalla Helsingissä 1–5-tappioasemasta 6–5-voittoon.


All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO