Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Linnan juhlat järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen – Yle seuraa itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia

Tasavallan presidentti toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toivotti hyvää itsenäisyyspäivää Twitterissä aamulla.

Tänään juhlitaan 105-vuotiasta Suomea

105-vuotiasta Suomea juhlitaan tänään koko maassa.

Presidentinlinnan juhlavastaanotto järjestetään nyt kahden vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran juhlia on vietetty perinteisellä kaavalla vuonna 2019.

Juhlien teemana on Itseensä luottava Suomi.

Linnan juhlien kutsuvieraslista on tänä vuonna noin 1 300 henkeä, eli kolmasosan pienempi kuin normaalisti.

Kutsun saajissa on muun muassa terveydenhuollon ammattilaisia ja kokonaisturvallisuudesta huolehtivia ihmisiä. Mukana on lisäksi vapaaehtoistyöntekijöitä sekä tulevaisuuden menestystekijöiden parissa työskenteleviä ihmisiä.

Vuonna 2021 itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut vieraat ovat kutsuttujen joukossa. Kyseiset juhlat vietettiin ilman vieraita koronapandemian takia.

Koronasta johtuen presidenttipari järjesti veteraaneille ja lotille erillisen itsenäisyyspäivän juhlan viime viikolla.

Kadetit kantoivat Suomen valtiolipun sisään veteraanien ja lottien itsenäisyyspäivän juhlatilaisuusdessa Presidentinlinnassa.

Kadetit kantoivat Suomen valtiolipun sisään ennen Tasavallan presidentin isännöimän veteraanien ja lottien itsenäisyyspäivän juhlatilaisuutta Presidentinlinnassa Helsingissä 1. joulukuuta. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Juhlat alkavat lipunnostolla

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet alkavat Helsingissä perinteisellä lipunnostolla Tähtitorninmäellä kello 9. Tilaisuus lähetetään Radio Suomessa ja Yle Areenassa.

Samaan aikaan Helsingin Hietaniemen hautausmaalla seurataan perinteistä seppeleen laskua. Paikalla on myös Tasavallan presidentti.

Puolustusvoimien perinteinen itsenäisyyspäivän paraati marssitaan Haminassa puoliltapäivin. Paraatitunnelmia välittävät myös Yle Areena ja Yle Radio Suomi.

Lisäksi Hurstin itsenäisyyspäivän ruoka-apu järjestetään Hakaniemen torilla Helsingissä kello 12.

Helsingissä itsenäisyyspäivää värittävät myös useat mielenosoitukset ja kulkueet. Niiden aikataulut ja reitit näet täältä.

Tanssiaisia, konsertteja ja kulkueita

Tampereella itsenäisyyspäivää juhlitaan kello 17 Keskustorilla, missä juhlaesiintyjinä lavalle nousevat muun muassa Erin ja Mikko Töyssy. Tapahtuman päätteeksi sytytetään Keskustorin alueen talvivalaistus.

Lasten itsenäisyyspäivän tanssiaiset käynnistyvät kello 14 Tampere-talossa. Tanssiaisten teemana on tänä vuonna puhdas luonto.

Turussa itsenäisyyttä juhlitaan juhlakonsertilla noin kello 15. Turun filharmoninen orkesteri esittää muun muassa Jean Sibeliuksen ohjelmistoa kapellimestari Leif Segerstamin johdolla.

Jyväskylässä itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus järjestetään Taulumäen kirkossa kello 10. Seppeltenlaskutilaisuus on vanhan hautausmaan sankarihaudoilla kello 11.30.

Kaikille avoin itsenäisyyspäivän juhla järjestetään Jyväskylän paviljongissa yhdeltä iltapäivällä. Perinteinen soihtukulkue taas alkaa yliopiston päärakennukselta ilta kuudelta.

Itsenäisyyspäivän ohjelmaa järjestetään muutenkin laajasti ympäri maata.