Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Lukijan mielipide | HSL:n matkakortti pitää säilyttää

Matkakortti on helppokäyttöinen ja turvallinen.

Helsingin seudun liikenne (HSL) mainostaa voimakkaasti mobiililipulla maksamista. Lisäksi äskettäin oli alennuskampanja, joka oli suunnattu vain mobiilimaksamista käyttäville. Onko tarkoitus siirtyä kokonaan mobiilimaksamiseen?

Julkisen liikenteen pitää olla kaikkien käytettävissä. Mobiilimaksamista varten tarvitaan älypuhelin, jota ei suinkaan kaikilla ole, sekä rutiinia puhelimen käyttämiseen. Puhelimen käyttäminen pysäkillä voi olla hankalaa, jos matkustajalla on motorisia ongelmia tai heikko näkö, samoin huonolla säällä. Jotkin puhelimet eivät edes toimi kovalla pakkasella. Puhelimet ovat myös varkaiden suosiossa.

HSL suunnittelee tiettävästi myös, että kertamatkan voisi maksaa pankkikortilla. Tässäkin on turvallisuusriski, kun pankkikortin joutuu ottamaan esille bussiin noustessa, eikä sitä heti saa turvalliseen paikkaan.

Matkakortti on helppokäyttöinen ja turvallinen. Sen hukkaaminen ei aiheuta riskiä muista väärinkäytöksistä kuin luvattomasta käytöstä. Käyttäkööt mobiilimaksamista ne, joille se sopii, mutta säilyttäkää matkakortti meille vanhoille ja vaivaisille!

Mirja Arajärvi

puheenjohtaja, Helsingin eläkeläisjärjestöt HEJ ry

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita