Finland

Lukijan mielipide | Kaikista vastasyntyneistä sijoittajia?

On hyvin valitettavaa todeta, että entinen pääministerimme Juha Sipilä (kesk) elää täysin eri maailmassa kuin suuri osa suomalaisista. Hän yrittää saada kaikista vastasyntyneistä sijoittajia ehdottaessaan, että äitiyspakkaukseen lisättäisiin osakesäästötili 300 euron pesämunalla (HS 25.3.).

Sipilälle se voi olla karkkiraha, mutta monelle 300 euroa on suuri summa, varsinkin silloin, kun maailma on kohdellut oikein kovakouraisesti.

Seurauksena perheeseen voi syntyä suurikin ongelma, kun lapsen osakesäästötilillä on 300 euroa, mutta itsellä ei ole rahaa maksaa vuokraa eikä muitakaan laskuja. Yleensäkin, miten tuo osakesäästötili edistäisi lapsen hyvinvointia?

Olisi hyvä kuulla oikeusoppineilta, kestääkö tämä perhepoliittinen avaus lainsäädännöllisen tarkastelun vai onko se pelkkää populismia.

Jari Viertävä

eläkeläinen, Vantaa

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Football news:

Gianni Infantino: FIFA strongly disapproves of the creation of the Super League. We must protect the model of European football
I'm not here to lose. Four dismissals of Jose - in pictures
Neville on Klopp's words: He can't say what he wants. The owners threw him under the bus, he hates every detail of the Super League more than me
Perez on Super League: It wasn't hard to convince Laporte. This is for the future of Barcelona
Perez on Super League: If we agree with UEFA, we will start in August. We can't wait a year
Cassano on the Super League: We need to kick Juventus, Milan and Inter out of Serie A. Let them play in their own league, let's see
Primitive gradients, letters with a stroke and a stop sign-this is how the design of the Super League looks