logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

May haluaa lisää aikaa brexit-vääntöön: ”Kaikkien on nyt pidettävä hermonsa kurissa”

Britannian pääministeri Theresa May pyytää parlamentilta lisää aikaa brexit-neuvotteluihin. May kertoi tiistaina parlamentin alahuoneessa Brysselissä ja Dublinissa käymistään keskusteluista, joissa hän muun muassa on yrittänyt neuvotella uusiksi backstopina eli hätäratkaisuna tunnettua sopimusta Irlannin rajasta.

– Saatuamme aikaan sopimuksen lisäkeskusteluista, tarvitsemme aikaa prosessin saattamiseen loppuun, May sanoi.

May lupasi myös, että parlamentti pääsee pitämään lisää brexit-äänestyksiä viimeistään 27. helmikuuta, jos hallitus ei jo sitä ennen tuo asiaa äänestykseen.

Lue myös: Kommentti: Theresa May yrittää ratkaista järjellä asioita, joita ei ratkaista järjellä

Brexitistä vastaavat ministerit Stephen Barclay ja David Lidington ovat parhaillaan Strasbourgissa tapaamassa Euroopan parlamentin jäseniä, kun taas Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt käy keskusteluja Pariisissa.


Mainos (Teksti jatkuu alla)


 –Kaikkien on nyt pidettävä hermonsa kurissa, jotta voimme saada aikaan ne tulokset, joita parlamentti on halunnut, ja voimme toteuttaa brexitin aikataulussa, May perusteli.

Britannian on määrä jättää unioni 29. maaliskuuta.


Themes
ICO