Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Mika Salminen Linnan juhliin ensimmäistä kertaa: ”Tämä on tietysti iso kunnia”

Salmisesta on hienoa, että presidentti on päättänyt kutsua Linnan juhliin monia terveydenhuollon ammattilaisia.

THL:n Mika Salminen on osallistumassa Linnan juhliin ensimmäistä kertaa. Kuva:  Antti Hämäläinen / IS

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Mika Salminen odottaa Linnan juhlissa eniten tapaamisia monien terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Salminen on osallistumassa Linnan juhliin ensimmäistä kertaa. Pandemian aikana hänestä tuli THL:n johtajana yksi viranomaisten koronatoimien näkyvimmistä edustajista. Syyskuun alussa Salminen siirtyi THL:n hyvinvointivaikuttajat-osaston johtajaksi.

STT:n haastattelussa Salminen kertoo olevansa otettu kutsusta linnaan.

– Tämä on tietysti iso kunnia paitsi itselle, niin sille työlle, jota THL:ssä on tehty pandemian aikana, Salminen sanoo.

– On hienoa, että presidentti on päättänyt kutsua mukaan terveydenhuollon ammattilaisia, jotka olivat kädet savessa korona-aikana töissä, Salminen lisää hoitajiin ja lääkäreihin viitaten.

Kollegoiden näkemisen lisäksi Salminen kertoo odottavansa juhlien tunnelmaa kokonaisuutena. Hänestä juhlavastaanotto on terveysturvallisesta näkökulmasta hyvin läpimietitty.

Kättelyn sijaan vieraat voivat tänä vuonna myös nyökätä tervehtiessään presidentti Sauli Niinistöä ja puoliso Jenni Haukiota. Salminen itse on päättänyt kätellä presidenttiparia.

– Olen jo jokin aika sitten aloittanut kättelyn, että ajattelin kyllä kätellä.

Salmisen mukaan terveysturvallisesta näkökulmasta Linnan juhlat eivät poikkea nykyisestä normaalielämästä Suomessa.

– Tämä on sitä normaalia yhteiskunnan toimintaa. Kaikessa on tietysti jotain riskejä, mutta täysin ilman riskejä ei elämäänsä voi elää.

Salmisesta on hienoa, että nykyisenkaltaisina vaikeina aikoina Suomi pystyy juhlistamaan maan itsenäisyyttä perinteisin menoin. Salminen kertoo itsenäisyyteen ja demokratiaan kuuluvan vapaan yhteiskunnan olevan hänelle erittäin iso asia.

– Itsenäisyys tarkoittaa sitä, että me voimme tehdä omia valintojamme ilman, että muut sanelevat niitä meille. Voimme päättää siitä, kenen kanssa haluamme olla kanssakäymisissä, minkälainen demokratia meillä on ja olemmeko liittoutuneita tai emme. Ja se on kyllä tosi iso asia.