Miljoonajoukkueille tylyt selkäsaunat, Ilveksen pysäyttäjä löytyi viimein – näin SM-liigassa pelattiin perjantaina

SM-liigassa pelattiin perjantaina kuuden kamppailun kierros.

Christian Heljanko ei antautunut kertaakaan HIFK:ta vastaan. Kuva:  Ari-Matti Ruuska

Perjantain SM-liigakierroksella ladottiin paljon maaleja. Vain yhdessä ottelussa jäätiin alle neljään tehtyyn osumaan.

Ennakolta mielenkiintoisimmat väännöt miteltiin Helsingissä ja Raumalla. Helsingissä alkukaudella räpeltänyt mutta sittemmin piristynyt HIFK otti mittaa hallitsevasta mestarista Tapparasta, kun taas liigan kaksi kärkijoukkuetta, Ilves ja Lukko, kolistelivat Rauman perjantai-illassa.

Kummallakaan paikkakunnalla ei nähty tasaista yhden maalin ottelua. Tappara oli tyly vieras ja kaatoi HIFK:n 4–0, Lukko puolestaan otti sarjataulukon piikkipaikan jälleen omiin nimiinsä 4–1-voitolla Ilveksestä.

Tapparan hahmoja olivat nollapelin torjunut Christian Heljanko ja tulikuumana roihunnut ykkösvitja. Kirvesrintojen Niko Ojamäki lihavoitti pistesaldoaan tehoilla 2+1 ja Petteri Puhakka (1+1) sekä Valtteri Kemiläinen (0+2) ansioituivat kahdella tehopisteellä.

Raumalla kotijoukkueen sankari löytyi niin ikään maalinsuulta. Artjom Zagidulin pysäytti yhtä vaille kaikki 25 Ilves-laukausta. Julius Mattila (1+1) ja Linus Nyman (0+2) keräsivät kaksi tehopistettä mieheen.

Lahdessa Pelicans teki reikäjuustoa Kärppien puolustuksesta paukuttaen peräti kuusi maalia oululaisten verkkoon.

Kärppiä viime aikoina vaivannut ailahtelevuus oli läsnä myös Lahden perjantai-illassa. Pienpedot joutui tappiolle aikaisessa vaiheessa ottelua, mutta tasoitti pelin ylivoimalla.

Kärpät oli hyvin mukana pelissä aina toisen erän puoliväliin saakka, jolloin ottelu ratkesi Pelicansin kahteen nopeaan maaliin.

Pussinokat jatkoi vahvoja otteitaan ja tukevoitti asemaansa liigan kolmannella sijalla. Vaikkakin neljäntenä oleva Tappara on pelannut kolme ottelua vähemmän.

Tyler Kelleher (1+2) ja Lenni Killinen (1+2) olivat lahtelaisten tehokkaimmat pelaajat.

Kuopiossa TPS:n hukassa ollut tehokkuus nosti päätänsä. TPS teki KalPan verkkoon neljä maalia. Viimeksi turkulaisjoukkue osui neljästi syyskuun viimeisessä ottelussa.

Valkopaidat iskivät voittoon riittäneet maalin toisen erän tehohetkellään. TPS takoi reiluun kuuteen minuuttiin kolme maalia, ja tästä KalPa ei toipunut.

Savolaiset onnistuivat kaventamaan ottelun 3–4:een Kasper Simontaipaleen päätöserän ohjauksella, mutta tämä kiri jäi vajaaksi.

TPS:n sankari löytyi yllättävästä paikasta, kun puolustaja Valtteri Pulli iski tehot 1+2. Pullin tehokas alkukausi sai KalPa-ottelun myötä jatkoa.

Illan muissa otteluissa JYP kaatoi KooKoon hurjalla kolmen maalin päätöserän kirillään lukemin 4–2 ja otteluruuhkassa liukuva Jukurit SaiPan vieraissa 2–0.