Väkimäärää Kauppakeskus Triplassa Helsingin Pasilassa. Pete Anikari

Kauppakeskusten yhteiset tilat tulisi sulkea niin, että kulku kauppoihin kuitenkin turvattaisiin, sanoi sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila tilannekatsauksessa tänään.

Ohjeistus koskee Uuttamaatta ja leviämisvaiheen uhassa olevia maakuntia.

Ministeriö suosittaa toiminnanharjoittajia harkitsemaan hallinnassaan ja määräysvallassaan olevien korkean tartuntariskin julkisten tilojen käytön keskeyttämistä tilapäisesti kokonaan, käy ilmi ministeriön ohjauskirjeestä.

Julkisilla tiloilla tarkoitetaan yleisölle avoimia tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin asiakas-, osallistuja- ja odotustiloja, joissa tartuntariskiä lisääviä lähikontakteja tai muita tartunnan mahdollistavia kontakteja merkittävästi synty.

Tällaisia paikkoja ovat muun muassa kuntosalit ja ryhmäliikuntaan käytettävät tilat, uimahallit, huvipuistot, eläintarhat, sisäleikkipaikat.

Ministeriö suosittelee väestölle tällaisten tilojen muusta kuin välttämättömästä käytöstä pidättymistä.

Hallitus järjesti tänään torstaina tiedotustilaisuuden kello 10. Hallituksen tiedotustilaisuuden jälkeen sosiaali- ja terveysministeriö (STM) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) pitivät omat koronatilannekatsauksensa. STM:stä on paikalla kansliapäällikkö Kirsi Varhila ja THL:stä johtaja Mika Salminen.