Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Mitä Nyt | Huippumalli Bella Hadidin päälle suihkutettiin Pariisin muotiviikoilla mekko

Nyt.fi|Mitä Nyt

Mekossa käytetty nestemäinen kuitu muuttuu kiinteäksi, kun suihke osuu johonkin pintaan.

Kuva:  Kuva: Julien de Rosa / AFP, kuvankäsittely: HS

Pariisin muotiviikko päättyy huomenna, mutta sen luultavasti ikimuistoisin hetki koettiin jo perjantai-iltana, kun huippumalli Bella Hadidin päälle suihkutettiin lavalla valkoinen mekko.

Corpenin muotinäytöksen lopuksi Hadid astui lavalle alushousuissa, minkä jälkeen neljä taiteilijaa alkoivat suihkuttaa mallin päälle spraymaalia.

Noin viidessätoista minuutissa maalista syntyi valkoinen, ihonmyötäinen mekko. Lopuksi mekon hihat taiteltiin olkapäiden alapuolelle ja toiselle puolelle pukua tehtiin syvä halkio.

Valmis mekko näytti melko tavalliselta vaatteelta, joka voisi kaukaa katsottuna olla valmistettu esimerkiksi kiiltävästä tekonahkasta. Hadid pystyi myös liikkumaan asussa.

Asun olivat suunnitelleet Copernin suunnittelijat Sébastien Meyer ja Arnaud Vaillan, mutta suihkutettava kangas, josta asu oli tehty on keksitty jo vuonna 2003.

”Fabricanin” eli pikaruiskutettavan kankaan on keksinyt muotisuunnittelija Manel Torres, kertoo The Cut-lehti. Lehden mukaan fabricanin nestemäinen kuitu muuttuu kiinteäksi, kun suihke osuu johonkin pintaan – eli tässä tapauksessa Hadidin ihoon.

Esitys sai monet muistelemaan muotitalo Alexander McQueenin syksyllä 1998 järjestettyä näytöstä, jossa robotit maalasivat mustalla ja neonkeltaisella spraymaalilla Shalom Harlowin päällä olleen valkoisen mekon.

McQueenin näytöstä on analysoitu vuosien varrella runsaasti: se on nähty muun muassa kritiikkinä pikamuodille, luonto vastaan koneet -taisteluna sekä taideperformanssina, jossa Harlow – entinen balettitanssija – esittää kuolevaa joutsenta.

Myös Copernin näytöksen ja Hadidin päälle suihkutettavan mekon viesti jää arvailujen varaan. Sen sijaan fabricanin kehittäjillä on selkeä tavoite: he yrittävät luoda suihkutettavan kankaan, jota voisi käyttää sekä vaatteiden korjaamiseen että lääketieteessä, esimerkiksi laastareina.

Yhdysvaltalainen Bella Hadid, 25, on mallimaailman tunnetuimpia nimiä. Hän on esiintynyt eri maiden Vogue-lehtien kannessa lähes kolmekymmentä kertaa.

Tänä vuonna Hadid nousi otsikoihin, kun hän kertoi katuvansa nenäleikkausta, johon meni ollessaan 14-vuotias.

Myös Hadid kommentoi viraalimekkoa Instagram-tilillään:

”Vain yhdessä voimme luoda taikaa. Kiitos kaikista rakkaudenosoituksista. Olen edelleen sanaton!”