MM-jalkapallo | Espanjan johto ei kestänyt Saksaa vastaan, kaikki jäi auki viimeiselle kierrokselle

HS seurasi tässä artikkelissa MM-kisojen tapahtumia hetki hetkeltä kentällä ja sen ulkopuolella.

Saksan Niclas Füllkrug tuuletti maaliaan. Kuva:  AFP

Jalkapallon MM-kisat jatkuvat sunnuntaina neljällä ottelulla, ja pelissä on jo jatkopaikkojen varmistamista ja niiden karkaamista.

Päivän ensimmäisessä ottelussa Japanilla oli mahdollisuus kuitata lippu jatkopeleihin E-lohkossa, kun se kohtasi Costa Rican.

Joukkueet lähtivät otteluun varsin erilaisista asetelmista. Japani yllätti avausottelussaan Saksan maalein 2–1, mutta Costa Rica sai pahan selkäsauna, kun Espanja murskasi sen lukemin 7–0.

Edelliset ottelut eivät paljon painaneet, vaan Costa Rica yllätti ja otti 1–0-voiton Keysher Fullerin 81. minuutin maalilla.

Saksa ja Espanja tasasivat pisteet illan huippuottelussa maalein 1–1. Álvaro Morata vei Espanjan johtoon reilun tunnin pelin jälkeen taidokkaalla ohjauksella etukulmaan.

Saksan tasoituksen viimeisteli Niclas Füllkrug, joka laukoi pallon voimalla yläkulmaan 83. minuutilla.

Tasatulos tarkoitti sitä, että Espanjalla on neljä pistettä, Japanilla sekä Costa Ricalla kolme ja Saksalla yksi.

Viimeisellä kierroksella Japani kohtaa Espanjan. Saksa puolestaan pelaa jatkopaikasta Costa Ricaa vastaan.

F-lohkossa nähtiinkin sitten vielä isompi yllätys, kun Belgia taipui Marokolle lukemin 2–0.

Maailmanlistan kakkonen Belgia oli todella vaisu, ja sijalla 22. oleva Marokko nousi mukaan taisteluun jatkopaikasta Abdelhamid Sabirin ja Zakaria Aboukhlal osumilla viimeisen 20-minuuttisen aikana.

F-lohkon toisessa ottelussa Kanada aloitti maalinteon Kroatiaa vastaan jo ottelun toisella minuutilla, mutta sen jälkeen tahtipuikkoa heilutti Kroatia.

Andrej Kramarić osui kahdesti ja Ivan Perišić syötti kaksi maalia, kun Kroatia leikitteli lopulta helpon 4–1-voiton.

Kroatia ja Marokko ovat tasapisteissä lohkon kärjessä neljällä pisteellä. Ennakkosuosikki Belgialla on kolme pistettä. Kanada on nollilla ja menettänyt mahdollisuudet jatkopeleihin.

Viimeisellä kierroksella Kroatia kohtaa selkä seinää vasten pelaavan Belgian ja Marokko Kanadan.

HS seuraa tässä artikkelissa MM-kisojen tapahtumia hetki hetkeltä kentällä ja sen ulkopuolella. Seuranta löytyy artikkelin alaosasta.